Andretti neemt Ferrari foutenlast kwalijk: 'Verstappen krijgt titel bijna cadeau' Formule 1
Formule 1

Andretti neemt Ferrari foutenlast kwalijk: 'Verstappen krijgt titel bijna cadeau'

Andretti neemt Ferrari foutenlast kwalijk: 'Verstappen krijgt titel bijna cadeau'

Oud-wereldkampioen Mario Andretti vindt dat Max Verstappen de wereldtitel nagenoeg op een presenteerblaadje aangeboden heeft gekregen. Volgens de inmiddels 82-jarige Amerikaan heeft de foutenlast bij Ferrari een enorme invloed gehad op het verloop van het kampioenschap. De wereldkampioen van 1978 wil overigens wel benadrukken dat Verstappen de terechte kampioen is.

Officieel heeft Verstappen zijn tweede wereldtitel nog niet binnen maar met een voorsprong van 116 punten op zijn eerste achtervolger Charles Leclerc, lijkt deze hem niet meer te kunnen ontgaan. Dat het kampioenschap met nog zes races te gaan al zo goed als beslist is, mag Ferrari volgens Andretti vooral zichzelf aanrekenen. 'Het is op zoveel manieren te wijten aan Ferrari', zegt hij in gesprek met Planet F1. 'Ze hebben zoveel strategische fouten gemaakt. Het is ongelooflijk.'

'Hun bandenkeuze was soms heel erg raar', gaat de Amerikaan verder. 'Met een auto die zo competitief is, hoeven ze geen strategie te hebben die afwijkt van de concurrentie. Naar mijn mening hebben ze gewoon veel kansen weggegooid. Zelfs Leclerc liet meerdere malen blijken hoe teleurgesteld hij was. Ik weet niet hoe het werkt bij Ferrari maar wie de strategie bepaalt, doet het niet erg goed.'

Andretti wil Verstappen niet tekort doen

Hoewel Andretti het team van Ferrari de enorme foutenlast kwalijk neemt, wil hij wel benadrukken dat Verstappen waarschijnlijk ook zonder de fouten van de concurrentie kampioen zou zijn geworden. 'Hij zou naar mijn mening nog steeds de controle hebben. Ook Red Bull Racing heeft fenomenaal werk geleverd, zonder twijfel', wil de oud-wereldkampioen nog wel even kwijt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws