Stella maakt zich niet druk om gefrustreerde Norris: 'Dat is een stijl' Formule 1
Formule 1

Stella maakt zich niet druk om gefrustreerde Norris: 'Dat is een stijl'

Stella maakt zich niet druk om gefrustreerde Norris: 'Dat is een stijl'

Al tijdens de eerste ronde van de Grand Prix van Spanje zag Lando Norris de overwinning uit zijn handen glippen. De Brit was gestart vanaf polepositie, maar een verrassingsaanval van George Russell gooide roet in de plannen van het team. McLaren-teambaas Andrea Stella neemt Norris alleen niets kwalijk, meldt Motorsportweek. Gezien de karakteristieken van het Catalaanse circuit was het volgens de Italiaan sowieso knap lastig geworden om vooraan te blijven rijden.

Ondanks dat hij zijn positie verloor, slaagde Norris er wil in om geen schade op te lopen tijdens de eerste bocht waarin hij plotseling werd ingehaald. Dat is volgens Stella veel belangrijker. Zelf was Norris na de race bloedlink en hamerde hij erop dat hij had moeten winnen. De teambaas denkt dat er niet al te veel aandacht moet worden besteed aan de uitspraken van Norris, maar er moet worden gefocust op de inhoud. 'Het feit dat Norris kritisch is richting zichzelf is een stijl. Soms reageren we allemaal heel heftig op een stijl in plaats van op de inhoud', zegt Stella.

Moeilijk verdedigen in Barcelona

Het circuit in Barcelona wordt gezien als een traditioneel circuit en verschilt nogal van de stratencircuits waarop de afgelopen paar races zich afspeelden. Na de start in Barcelona moeten de coureurs maar liefst 600 meter rijden tot de eerste bocht. Volgens Stella maakt dat het moeilijk om de polepositie te verdedigen. 'De auto's rijden met hoge neerwaartse druk. Dus zodra je een beetje slipstream krijgt, maakt dat je veel sneller dan de auto voor je. Daardoor was Norris niet in staat om zijn positie te verdedigen.'

De Italiaan is, zoals gezegd, blij dat Norris geen schade reed. 'Ik stelde zijn wijze benadering op prijs. Blijf vooral uit de problemen. De race zoals we ze kennen, komt echt wel.' Helaas verloor de Brit te veel tijd waardoor het ook later in de race niet meer lukte om vooraan te komen rijden. 'We verloren een paar plekken in de eerste bocht. We hebben ook veel tijd verloren achter Russell. Dat zijn twee doorslaggevende factoren. Tijdens de pitstop verloren we waarschijnlijk nog een seconde.' Stella denkt dat de start makkelijker was verlopen als Norris achter Verstappen was weggereden. 'Dan hadden we nog een goede kans gemaakt', zegt hij.

Algehele verbetering

Over de start van de Brit is Stella eigenlijk wel te spreken. 'Ik vind eigenlijk dat de start helemaal niet zo slecht was. Hij was prima. Hij loopt bijna een auto voor op Verstappen. Het feit blijft gewoon dat Russell een dubbele slipstream van Norris en Verstappen kreeg.' Het belangrijkste is dat Norris kon blijven doorrijden. 'Norris was gewoon wijs. Binnen een seconde kan je race afgelopen zijn. Dat is niet hoe we willen racen.'

Volgens Stella komt het uiteindelijk aan op details. 'Je had een nog betere start kunnen hebben, je had nog een meter verder vooruit kunnen rijden. Het is allemaal marginaal.' Dat Norris desalniettemin kritisch is richting zichzelf kan Stella wel begrijpen, maar hij ziet het vooral als een teken van algehele verbetering binnen het team. 'Ik vind het fijn wanneer mensen naar zichzelf kijken in plaats van te denken dat de wereld tegen hen is. Zo kan je werken aan de dingen waarover je controle hebt. Wij reageren ook niet uitbundig op Norris zijn stijl om streng te zijn richting zichzelf. Ik vind dat hij het hele weekend heel goed heeft gereden', sluit Stella af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws