Stroll sr. licht tweedelig plan toe om Aston Martin in vijf jaar winnend te maken Formule 1
Formule 1

Stroll sr. licht tweedelig plan toe om Aston Martin in vijf jaar winnend te maken

Stroll sr. licht tweedelig plan toe om Aston Martin in vijf jaar winnend te maken

Lawrence Stroll is bezig met in vijf jaar Aston Martin om te toveren tot titel winnend Formule 1-team. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de multimiljardair een plan opgesteld, waarmee hij in een korte tijd de organisatie aan concurrentievermogen wil helpen. Bij de Beyond the Grid-podcast vertelt hij hoe hij precies van plan is om dit te doen.

'Deze puzzel heeft een aantal stukjes, waarvan de eerste is om de beste mensen aan te trekken', begint hij, doelend op de grote mate van talent van buitenaf dat de renstal uit Silverstone recentelijk aangetrokken heeft. Onder meer Red Bull Racing is diverse heren uit het topmanagement kwijtgeraakt aan het middenveldteam. 'Het tweede stukje is om die mensen de beste gereedschappen en processen te bieden om voor de titel te kunnen strijden', vervolgt hij.

'Deze gereedschappen en middelen bieden we ons personeel met een gloednieuwe campus. Een fabriek die zo groot en geavanceerd is dat deze nog nooit geëvenaard is in de Formule 1. We noemen het een campus omdat het complex uit drie gebouwen zal bestaan.' Middels deze campus wil hij zijn personeel dus het extra zetje in de goede richting geven om Aston Martin naar een hoger niveau te tillen.

Stroll over de bouw van Aston Martin-fabriek

In het centrale gebouw zal de R&D en productie van de onderdelen plaatsvinden, terwijl het Britse team ook werkt aan een gloednieuwe windtunnel. Maar Stroll belooft ook goed voor zijn personeel te zorgen: 'Het derde gebouw bestaat uit een wellness, restaurant en zelfs een crèche om voor de kinderen van de werknemers te zorgen', geeft hij aan.

'Het is een proces dat voor COVID al gestart was. Sterker nog, we hadden gehoopt dat de bouw inmiddels al wel voldaan zou zijn', concludeert de Canadees. Het topmanagement van elke afdeling heeft aangegeven wat ze nodig hebben om voor titels te kunnen vechten en met de bouw van de fabriek is Stroll dan ook van plan om het personeel precies te geven wat ze willen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws