Schumacher spreekt van onrust bij Aston Martin na extreme acquisitieslag Stroll sr. Formule 1
Formule 1

Schumacher spreekt van onrust bij Aston Martin na extreme acquisitieslag Stroll sr.

Schumacher spreekt van onrust bij Aston Martin na extreme acquisitieslag Stroll sr.

Ralf Schumacher spreekt van onrust binnen Aston Martin. Volgens het Duitse RTL heeft de voormalig Formule 1-coureur meer informatie over wat er zich binnen de renstal afspeelt, en niet iedereen blijkt even gelukkig met de herstructurering. De extreme acquisitieslag van Lawrence Stroll zorgt voor nervositeit onder de werknemers, terwijl het team qua prestaties geen enorme sprongen maakt. Ook licht Schumacher Sebastian Vettel uit, die langzaamaan teamgenoot Lance Stroll toch echt opzij moet zetten.

Eerst gaat hij in op wat hij weet van de Britse renstal. Afgelopen jaar toverde eigenaar Stroll het team om tot Aston Martin. Voorheen heette het Racing Point. Stroll heeft sindsdien veel geld in het project gepompt en Aston Martin is de afgelopen weken met regelmaat in het nieuws gekomen met aankondigingen van nieuwe aanwinsten voor het technische team. Zo wil de Canadese multimiljardair een racewinnend team bouwen, maar binnen het team zelf wordt het hem niet in dank afgenomen.

Schumacher: 'Er moet niet vergeten worden dat je vanuit dat oorspronkelijke team ook werknemers mee moet nemen. Je kan in een korte periode een middenveldteam niet omtoveren tot winnende renstal.' Zo is men dus niet tevreden met hoe er toch veel heren in het topmanagement vervangen worden. Dat zorgt voor frictie, die blijkbaar dusdanig aanwezig is binnen het team uit Silverstone dat Schumacher er hoogte van heeft gekregen.

'Sommige ingenieurs zijn teleurgesteld dat er vervanging op komst is voor ze', voegt de Duitser daaraan toe. De lange termijn gevolgen van zo'n instelling kunnen vergaand zijn. Mocht Stroll het niet voor elkaar weten te krijgen om het team op de rails te krijgen dan zou het project dood kunnen bloeden. 'Op een gegeven moment kan Stroll aan het nut van het project gaan twijfelen.'

Vettel nog niet in topvorm

Daarnaast wil het bij Vettel in 2021 ook nog niet helemaal lukken. De Heppenheimer heeft vier wereldtitels achter zijn naam staan en werd door Stroll dan ook gehaald als topcoureur. Vettel wist weliswaar in Baku een tweede plaats te verzilveren, maar buiten die finish om zijn de prestaties wisselvallig. In plaats van een sterk weekend te verrijden in Silverstone kwam hij vooral in het nieuws vanwege het vuilnisprikken na afloop van het evenement. Schumacher: 'Dat mag natuurlijk ook, maar het belangrijkste is dat je je teamgenoot onder de duim hebt.'

'Vorig jaar was Sergio Perez altijd twee of drie tienden sneller dan Lance Stroll. Wanneer ik Perez in een duel zie met Max Verstappen bij Red Bull Racing, moet je dus kunnen concluderen dat het makkelijk zou moeten zijn voor Vettel om consistent sneller te zijn dan Stroll', concludeert de oud Williams-rijder. Perez was beter dan Stroll en als Vettel dus niet beter is dan Stroll, houdt dat in dat Perez in essentie beter is dan Vettel. Is dit het geval dan heeft Stroll sr. de verkeerde man gekozen voor zijn renstal in 2020.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws