Szafnauer over motorprobleem Alonso: 'Ocon gaf hem DRS om de eindstreep te halen' Formule 1
Formule 1

Szafnauer over motorprobleem Alonso: 'Ocon gaf hem DRS om de eindstreep te halen'

Szafnauer over motorprobleem Alonso: 'Ocon gaf hem DRS om de eindstreep te halen'

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft onthuld dat Esteban Ocon zijn teamgenoot Fernando Alonso DRS moest geven om te zorgen dat de Spanjaard de wedstrijd kon uitrijden. Volgens Szafnauer liet Ocon zich terugzakken om te zorgen dat Alonso DRS kreeg en zo de eindstreep kon halen. Alonso zelf was niet tevreden met de strategie van Alpine, maar Szafnauer verdedigt zichzelf door te zeggen dat dit de juiste manier was.

Alonso had opnieuw problemen met de A522. Alpine heeft onthuld dat er een motorstoring was in de auto. Door vermeend luchtlekkage verloor hij tussen de acht tienden en een seconde per ronde. ' Alonso kwam snelheid tekort als gevolg van een vermoedelijk luchtlekkage en Ocon gaf hem tactisch DRS om de finish te halen', bekende het Franse team na de race. 'We weten nog niet wat er aan de hand was, maar het lijkt erop dat er ergens een luchtverlies was. Ik weet het niet. Het resulteerde in hoge temperaturen en dus waren we beperkt op de rechte stukken. Gelukkig was het niet erg genoeg dat we moesten stoppen', aldus Szafnauer tegen Marca.

Alonso niet tevreden over strategie Alpine

Alonso was niet tevreden met de tactiek van Alpine. Hij ging zelfs zo ver om op de radio te zeggen dat zelfs met de verminderde snelheid op de rechte stukken, hij het hele weekend honderd keer sneller was geweest dan Ocon. De Spanjaard wilde dat ze hem er langs lieten. Valtteri Bottas pushte hard en de Alpine-coureur leek niet tevreden met wat er vanaf de muur werd beslist.

Szafnauer bleef echter standvastig in zijn betoog. De teambaas verdedigt dat ze het juiste hebben gedaan op het circuit Gilles Villeneuve. 'We konden de volgorde niet veranderen, want dan zouden we echt kwetsbaar zijn geweest. Dus dit was het juiste om te doen. Ocon liet zich terugzakken om Alonso DRS te laten hebben, hij had weg kunnen rijden, maar dat is niet goed voor het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws