Binotto: 'Leclerc wist direct na Baku al dat we de hele motor gingen vervangen' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Leclerc wist direct na Baku al dat we de hele motor gingen vervangen'

Binotto: 'Leclerc wist direct na Baku al dat we de hele motor gingen vervangen'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft onthuld dat Charles Leclerc al enkele dagen voor de race van Canada op de hoogte was dat het team zijn hele motor ging vervangen, en hij dus een gridstraf zou krijgen. Binotto ging ook nog in op de situatie met de nieuwe regelgeving omtrent porpoising.

Binotto vertelde Formulapassion dat Leclerc al op de hoogte was van de beslissing om een gridstraf te pakken, en zijn hele motor te vervangen: 'Het was iets dat we onmiddellijk na Baku besloten, waarvan Leclerc al enkele dagen op de hoogte was. Dus hij had tijd om het nieuws te verwerken en zich voor te bereiden op het weekend. Hij benaderde dit weekend, wetende dat hij vanaf de achterkant van de grid zou starten en daarom waren zijn werkschema's op vrijdag gericht op tempo met een volle tank brandstof.'

De Zwitser vervolgt: 'Het is zeker een frustrerende situatie voor een coureur, en vandaag in de race was er veel geduld nodig op de momenten dat je een auto niet kon inhalen, zelfs als je dat zou willen, misschien vanwege een DRS-trein of omdat de banden oververhit raakten. Al met al was het echter een kwestie van de schade beperken, en hebben we een goed resultaat gehaald. We hebben nu een voorraad power units voor de volgende rondes, en er zijn nog vier races te gaan tot de zomerstop waar Charles in staat zal zijn om aan te vallen en wat punten terug te winnen', aldus de Ferrari-teambaas.

Binotto is het niet eens met de FIA

Toen Binotto werd gevraagd naar het veranderen van de reglementen, zei hij: 'Het is een fenomeen dat afhankelijk is van de baan. Ik denk dat het een probleem is dat moet worden besproken. Wat de technische richtlijn betreft, is ons standpunt echter dat deze niet van toepassing is en dat is iets wat we de FIA ​​hebben aangegeven. De reden is dat de technische richtlijnen dienen om de regelgeving te verduidelijken, niet om ze te wijzigen. Het is niet mogelijk om dit te doen.'

Binotto werd opnieuw gevraagd naar de rol die onlangs is toegewezen aan Ann Rao, de nieuwe uitvoerend directeur van de Formule 1, maar met een verleden bij Mercedes. Er wordt gezegd dat dit tot belangenverstrengeling kan leiden: 'Het is zonder twijfel een zorg, maar tegelijkertijd heb ik er het volste vertrouwen in dat de FIA ​​zal aantonen dat ze een professioneel is. Ik ben optimistisch dat de toekomst zal uitwijzen dat mijn zorgen ongegrond zijn'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws