Szafnauer wil investeringen zien bij Alpine: 'F1 blijft zich wel doorontwikkelen' Formule 1
Formule 1

Szafnauer wil investeringen zien bij Alpine: 'F1 blijft zich wel doorontwikkelen'

Szafnauer wil investeringen zien bij Alpine: 'F1 blijft zich wel doorontwikkelen'

Otmar Szafnauer wil dat het team van Alpine snel gaat investeren in de infrastructuur en het personeel. De teambaas van de Franse renstal is niet tevreden met de tools die het team nu gebruikt om de auto te ontwikkelen. Daarnaast wil Szafnauer graag goede ingenieurs naar Enstone halen, maar dat blijkt nog lastig te zijn, omdat de meeste belangrijke ingenieurs lang zijn verbonden aan hun huidige teams.

Rond de Grand Prix van Miami kwam het gerucht naar buiten dat het team van Alpine mogelijk wordt overgenomen door AutoNation. Die geruchten zijn ook de teambaas niet ontgaan. 'Ik heb hetzelfde gelezen, maar ik ben niet direct betrokken bij dat proces', vertelt Szafnauer bij The Race. 'Maar ik denk dat als dat gebeurt, dat zal worden aangekondigd. Het mooie is dat mensen geïnteresseerd zijn. En ik weet zeker dat als we dat soort inkomsten krijgen, we een injectie van inkomsten zullen hebben om te investeren in onze infrastructuur.'

Alpine heeft investeringen nodig

De Amerikaan is van mening dat een dergelijke kapitaalinjectie van groot belang kan zijn. De middelen die Alpine gebruikt, zijn immers niet meer 'state of the art'. 'Onze simulator is vijftien, of misschien zelfs twintig jaar oude technologie. Het is de allereerste simulator ooit. We hebben die technologie en de sport is blijven doorontwikkelen. Dus we moeten investeren. We moeten investeren in onze tools. En dan moeten we ook investeren in bepaalde gebieden van het bedrijf die behoefte hebben aan aanvullende kennis.'

Hiermee gaat Alpine dezelfde tactiek hanteren als Aston Martin, dat wel een stap heeft weten te zetten. De Britse renstal kon bij de concurrentie uitstekende werknemers ophalen. 'Je wilt enkele mensen aannemen waarvan je weet dat ze het team zullen helpen. Dan ga je met ze praten en zeggen ze: Nou, weet je, ik heb een contract van drie jaar, ik zit in het eerste jaar, ik kan over twee jaar komen. Dat is de wereld van de Formule 1 waarin we nu leven. De ingenieurs die de grootste impact hebben, sluiten langetermijncontracten af', aldus Szafnauer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws