Team Massa brengt statement naar buiten: 'Geen andere keuze dan procedure te starten' Formule 1
Formule 1

Team Massa brengt statement naar buiten: 'Geen andere keuze dan procedure te starten'

Team Massa brengt statement naar buiten: 'Geen andere keuze dan procedure te starten'

Voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa spant een rechtszaak aan tegen de FIA, de FOM en Bernie Ecclestone vanwege het crashgate-schandaal tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008, meldt motorsport.com. De woordvoerders van de Braziliaan bevestigen dat er een zaak is aangespannen tegen de drie partijen bij het Hooggerechtshof, met als inzet dat de uitslag van de race in Marina Bay ongeldig moet worden verklaard.

In de beruchte race liet Nelson Piquet Jr zijn Renault met opzet crashen. De tactiek van het team werkte: er kwam een safetycar en de eindoverwinning ging naar Piquets teamgenoot Fernando Alonso. Lewis Hamilton werd tweede en Massa wist geen punten te halen na een desastreuze pitstop. Het balletje van de rechtszaak kwam aan het rollen toen Ecclestone vorig jaar aangaf dat er destijds genoeg informatie beschikbaar was om de zaak te laten onderzoeken, wat tot een nietigverklaring zou hebben kunnen leiden.

Het advocatenkantoor dat Massa vertegenwoordigt heeft hierover een statement naar buiten gebracht. ‘De heer Massa is op zoek naar verklaringen dat de FIA haar eigen reglementen heeft overtreden door niet onmiddellijk een onderzoek in te stellen naar de crash’, valt er te lezen. ‘Als de FIA correct had gehandeld, zou de heer Massa het rijderskampioenschap dat jaar gewonnen hebben.’ Bovendien eist de voormalig coureur ook een schadevergoeding voor het financiële verlies dat hij heeft geleden door het falen van de FIA. De FOM en Ecclestone zien ze hierbij als medeplichtig.

Geen andere keuze dan gerechtelijke procedure

‘Pogingen om een schikking te treffen waren niet succesvol, waardoor de heer Massa geen andere keuze heeft dan een gerechtelijke procedure te starten’, gaat de verklaring verder. De recente berichten over dat FIA-president Mohammed Ben Sulayem zich zou hebben bemoeid met de straffen van Alonso tijdens de Grand Prix van Soedi-Arabië in 2023 zien ze als een teken dat niet alles gaat zoals het zou moeten gaan binnen de Formule 1.

‘Recente gebeurtenissen tonen aan dat transparantie en integriteit relevantie kwesties blijven in de Formule 1. Er is serieus werk nodig om de geloofwaardigheid van de Formule 1 en de toekomst op de lange termijn te herstellen’, luidt het eind van het statement. Massa zou een schadevergoeding eisen van ergens tussen de 70 en 175 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws