Todt steunt Massa: 'GP Singapore 2008 had geschrapt moeten worden' Formule 1
Formule 1

Todt steunt Massa: 'GP Singapore 2008 had geschrapt moeten worden'

Todt steunt Massa: 'GP Singapore 2008 had geschrapt moeten worden'

Volgens Jean Todt bestaat er geen enkele twijfel over: de Grand Prix van Singapore in 2008 is gemanipuleerd en had geschrapt moeten worden uit het wereldkampioenschap. Felipe Massa, die een juridische procedure is gestart tegen de gang van zaken in 2008, kan dus op de steun van de oud-teambaas van Ferrari rekenen, al wil de Fransman niet te diep ingaan op de zaak.

Lewis Hamilton wist vijftien jaar geleden zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 te bemachtigen. Even was Massa kampioen, maar omdat Hamilton in de laatste meters van de Braziliaanse Grand Prix Timo Glock nog wist te passeren, mocht de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen de kampioenschapstrofee uiteindelijk in ontvangst nemen. Het verschil tussen beide coureurs bedroeg slechts één punt.

Een andere opvallende GP dat jaar was die in Singapore. Deze race staat ook wel bekend om het beruchte Crashgate. Renault-coureur Nelson Piquet Junior kreeg de instructie om zijn bolide opzettelijk in de muur te planten om zijn teamgenoot Fernando Alonso zo aan de zege te helpen. De belangrijkste personen binnen de organisatie van het Franse F1-team werden gestraft voor het vergrijpen en daarmee leek de kous af.

Todt steunt Massa

Uitspraken van oud F1-baas Bernie Ecclestone leidden ertoe dat Crashgate toch weer het gesprek van de dag werd. De Brit vertelde namelijk dat hij en de toenmalige FIA-president Max Mosly op de hoogte waren van de onsportieve daad van Renault. Ze kozen er echter voor om dit niet kenbaar te maken om een schandaal te voorkomen. De uitspraken van Ecclestone waren voor Massa aanleiding om een juridische procedure te starten.

Todt wil er niet al te veel over kwijt, maar de Fransman is van mening dat Massa het bij het rechte eind heeft. 'Ik ga nu niet in op de controverse', vertelt Todt tegen de Italiaanse krant La Stampa. 'Maar het was mentaal wel erg zwaar voor hem (Massa, red.). Misschien hadden we harder op moeten treden toen het nieuws bekend werd. Maar ik twijfel er niet aan dat de Grand Prix van Singapore gemanipuleerd was. Die race had geschrapt moeten worden', is hij stellig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws