Teleurstelling overheerst bij AlphaTauri-coureurs: 'We waren gewoon te langzaam' Formule 1
Formule 1

Teleurstelling overheerst bij AlphaTauri-coureurs: 'We waren gewoon te langzaam'

Teleurstelling overheerst bij AlphaTauri-coureurs: 'We waren gewoon te langzaam'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zijn om verschillende redenen ontevreden met de race in Canada. Beide coureurs van AlphaTauri begonnen achteraan het veld en hadden de taak om zo snel mogelijk naar voren te komen. Gasly probeerde dat met een alternatieve strategie, maar uiteindelijk pakte die niet goed uit. Tsunoda had zijn weg naar voren wel gevonden, maar de coureur crashte nadat hij de pits uit kwam rijden, waardoor hij zijn race moest staken.

Gasly kwam tijdens de Grand Prix van Canada niet verder dan de veertiende positie. Een alternatieve strategie bood niet het gewenste effect. 'Aangezien we de race niet konden starten op een goede positie, besloten we voor een andere strategie te gaan', begint Gasly in het persbericht van AlphaTauri. 'We zijn vroeg naar binnen gegaan, maar dat maakte geen verschil. We hadden zoveel moeite met de grip en we gleden heel erg veel in deze omstandigheden. We konden gewoon niet vechten voor een top-tien plek.'

'We moeten alles analyseren, maar we waren gewoon langzaam in deze race', vervolgt Gasly. De Fransman had daarnaast ook niet het geluk door de virtual safety cars in de race. Hierdoor konden de rijders voor hem haast een gratis pitstop maken. 'Dat had het eindresultaat uiteindelijk niet zo heel erg veel veranderd.' Over twee weken staat de volgende race op het programma, namelijk de Grand Prix van Groot-Brittannië. 'Deze periode moeten we gebruiken om te kijken naar wat we beter moeten doen.'

Tsunoda: 'Het einde was teleurstellend'

De race van Tsunoda begon nog enigszins positief. De coureur startte helemaal achteraan, maar had zijn weg omhoog redelijk gevonden. Toen de Japanner naar buiten reed na zijn pitstop ging het echter mis, aangezien hij met zijn bolide de muur in schoot. 'Ik heb me al verontschuldigd tegenover het team. Ik pushte gewoon te hard en daardoor belandde ik helaas in de muur. De pace was goed vandaag en we hadden de schade al enigszins beperkt. Het einde was dus heel erg teleurstellend', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws