Seidl biedt excuses aan: 'Norris en Ricciardo niet een pakket gegeven dat ze verdienen' Formule 1
Formule 1

Seidl biedt excuses aan: 'Norris en Ricciardo niet een pakket gegeven dat ze verdienen'

Seidl biedt excuses aan: 'Norris en Ricciardo niet een pakket gegeven dat ze verdienen'

Het team van McLaren vertrekt met een slecht gevoel uit Montreal. De Britse renstal wist tijdens de Grand Prix van Canada geen punten te scoren, en Andreas Seidl heeft zich namens het team verontschuldigd tegenover zijn coureurs. Daniel Ricciardo en Lando Norris konden na afloop van de race ook alleen maar concluderen dat de auto van McLaren niet genoeg snelheid had om echt aan te kunnen vallen.

Ricciardo wist nog Q3 te halen tijdens de kwalificatie, maar wist geen punten te scoren tijdens de race. Volgens de Australiër had de MCL36 gewoonweg geen racepace. 'Het was jammer genoeg niet de beste zondag voor ons', vertelt Ricciardo in het persbericht van McLaren. 'We hadden simpelweg de snelheid niet, en we moesten ook een aantal andere dingen onder controle zien te houden. Dat was zwaar en daardoor waren we niet competitief. We moeten nu vooral gaan kijken waar we dingen kunnen verbeteren.'

Norris staat achter de analyse van zijn teamgenoot. De jonge Brit merkte dat het moeilijk was om andere coureurs in te halen. 'We waren vandaag om meerdere redenen heel erg ongelukkig. Dat komt bovenop het feit dat we gewoon geen racepace hadden. Inhalen was moeilijk en we kwamen gewoon niet in de posities waar we wilden zijn. Er is nu gewoon een hoop werk te doen. Ik heb wat fouten gemaakt en het team heeft ook wat fouten gemaakt. Nu moeten we gewoon een stapje terug doen en de volgende race beter presteren.'

Seidl verontschuldigt zich 

Bij McLaren gingen er meerdere dingen mis gedurende het weekend. Seidl steekt de hand vooral in eigen boezem. 'We hebben Lando en Daniel gewoon niet een pakket gegeven die ze verdienen, dus ik moet mijn excuses aanbieden. Het was voor iedereen een hele teleurstellende zondag. Het was over het algemeen ook een lastig weekend. We hadden niet de pace, we kregen te maken betrouwbaarheidsproblemen, en ook de pitstops verliepen niet vlekkeloos', aldus de McLaren-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws