Tsunoda beticht stewards van voortrekken Piastri: 'FIA houdt van topteams' Formule 1
Formule 1

Tsunoda beticht stewards van voortrekken Piastri: 'FIA houdt van topteams'

Tsunoda beticht stewards van voortrekken Piastri: 'FIA houdt van topteams'

Yuki Tsunoda heeft zich kritisch uitgelaten over de stewards die aanwezig waren bij de Grand Prix van Mexico. De coureur van AlphaTauri denkt dat de FIA de grote teams voortrekt. De Japanner vond Oscar Piastri de schuldige in het incident tegen het einde van de race, maar de stewards lieten beide coureurs onbestraft. Piastri wilde op zijn beurt ook geen schuldige aanwijzen.

Tsunoda moest achteraan starten op het Autódromo Hermanos Rodríguez nadat AlphaTauri een motorwissel had uitgevoerd. Het gehele weekend zag de Italiaanse renstal, en met name Daniel Ricciardo, er ontzettend snel uit, dus de Japanner kon punten niet uitsluiten. De rode vlag na de crash van Kevin Magnussen hielp Tsunoda, aangezien meerdere auto's besloten de pits in te duiken voordat de rode vlag werd gezwaaid en daardoor baanpositie verloren. Bij de herstart vond de AlphaTauri-coureur zich ineens op de negende plek.

Vanaf dat moment kon de Japanner naar voren kijken. De coureur jaagde op Piastri, die met zijn McLaren niet dezelfde snelheid kon laten zien als teamgenoot Lando Norris, die uiteindelijk als vijfde finishte. Tsunoda probeerde meermaals een inhaalactie te voltooien, maar Piastri verdedigde kundig tegen de AlphaTauri-rijder. In de laatste poging ging het mis en gingen beide coureurs in de rondte. Geen van beiden kreeg een straf voor het incident. 'De FIA houdt van topteams, dat is het', zegt Tsunoda tegenover internationale media.

Tsunoda legt dus duidelijk de schuld bij de coureur van McLaren. Desondanks wil de jonge Japanner niet al te veel kwijt over het incident met Piastri. 'Ik denk dat ik al genoeg heb gereageerd toen ik aan het rijden was. De snelheid van de auto was goed, zoals we verwachtten, we hebben op zaterdag een goede snelheid laten zien, dus het is jammer dat het zo moest eindigen. Zonder dat incident zou ik P8 zijn geweest, dus de auto was goed, het toont aan dat de auto goed was.'

Piastri wijst geen schuldige aan

Piastri neigt in zijn oordeel over de crash vooral naar een race-incident, zoals de stewards ook besloten. 'Dat incident aan het einde, ik weet niet echt wat er is gebeurd. Ik was gewoon aan het remmen en toen raakten we elkaar. Het was niet echt meer dan dat.' De coureur had last van de schade aan het einde van de race, al vond Piastri zijn race pace de gehele Grand Prix allesbehalve goed. 'Maar zijn een paar kapotte onderdelen. Dat is duidelijk zichtbaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws