Lammers neemt het op voor Pérez: 'Leclerc remde ook wel heel laat' Opinie
Opinie

Lammers neemt het op voor Pérez: 'Leclerc remde ook wel heel laat'

Lammers neemt het op voor Pérez: 'Leclerc remde ook wel heel laat'

Jan Lammers vindt het niet terecht dat Sergio Pérez door meerdere kenners als de hoofdschuldige van het incident met Charles Leclerc wordt aangewezen. Volgens de oud F1-coureur remde de Ferrari-rijder ook heel laat, waardoor het net leek alsof Pérez gewoon instuurde alsof er niemand anders was. Wel heeft de 67-jarige een advies voor Pérez, waarmee hij een dergelijke situatie in de toekomst kan voorkomen.

Na afloop waren veel mensen het erover eens: Pérez zat fout. De Mexicaan kwam na een uitstekende start aan de buitenzijde van Max Verstappen en Leclerc te zitten, maar de 33-jarige stuurde volgens onder meer Tom Coronel te vroeg in. Direct na de race liet de Nederlandse coureur dan ook duidelijk weten hoe hij over de thuisheld dacht. 'Wat denk jij Pérez? Jij denkt dat iedereen op de tribune denkt dat je God bent omdat er je ervoor gaat, maar ik kan niks anders zeggen: het enige gat wat jij ziet, dat is rechtuit bij de tribune. Voor de rest helemaal niks', waren de harde woorden aan het adres van Pérez.

Lammers is echter een stuk milder voor Pérez. Sterker nog: de oud-coureur is van mening dat ook Leclerc meer had kunnen doen. 'Het eerste wat je denkt is: hij doet iets wat helemaal niet kan. Maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat hij niet had verwacht dat Leclerc zo laat zou remmen', toont Lammers in de Formule 1-podcast van NOS begrip voor de actie van Pérez. 'Want het is wel opvallend dat Leclerc ook best heel laat remde en dat had Pérez net even niet nodig. Het lijkt nu net alsof hij gewoon instuurt alsof er niemand anders op de baan is', neemt Lammers het op voor de Red Bull-coureur.

Lammers geeft Pérez advies

Lammers heeft echter nog wel een tip voor de teamgenoot van Max Verstappen. 'Zelf stuurde ik altijd twee keer in. Dat klinkt een beetje gek', realiseert de analist van de NOS zich ook, alvorens hij uitlegt wat hij daar precies mee bedoelt. 'De eerste keer stuur je dreigend in, in de hoop dat de ander zich eruit kan werken en de tweede keer stuur je echt door. Als je ziet dat hij er de eerste keer gewoon naast blijft zitten, dan neem je gewoon een veel wijdere bocht om jezelf niet in de problemen te brengen. Maar nogmaals, het is heel makkelijk praten. Hij doet dat niet rationeel, maar gevoelsmatig. Dat je het probeert, is logisch. Maar je hebt niet de garantie dat het altijd lukt', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws