'Thuisrace' voor De Vries in Monaco: 'Ik kan dit weekend gewoon thuis slapen' Formule 1
Formule 1

'Thuisrace' voor De Vries in Monaco: 'Ik kan dit weekend gewoon thuis slapen'

'Thuisrace' voor De Vries in Monaco: 'Ik kan dit weekend gewoon thuis slapen'

Nyck de Vries kijkt uit naar een voor hem speciaal weekend in Monaco. De Nederlander heeft een succesvol verleden in de straten van Monte Carlo met overwinningen in de Formule 2. Bovendien kan de AlphaTauri-coureur gewoon in zijn eigen bed slapen, gezien het een thuisrace voor hem is.

De Vries legt in een persbericht van AlphaTauri uit waarom de Grand Prix van Monaco speciaal voor hem is. 'Mijn eerste Formule 2-zege behaalde ik hier tijdens de sprintrace van 2017. In 2019 won ik de hoofdrace vanaf poleposition. Het is heel tof dat ik nu deel uitmaak van het hoofdprogramma in Monte Carlo', blikt de 28-jarige met een goed gevoel terug.

Voor De Vries is het in principe ook een thuisrace. Toch pakt hij het iets anders aan dan voorheen. 'Ik kan dit weekend gewoon thuis slapen. Eén jaar dacht ik dat ik beter in de racesferen zou zijn als ik bij het team bleef en in het teamhotel zou overnachten. Dat pakte niet helemaal goed uit, want ik had alleen een toilettasje bij me toen ik met mijn scooter van huis naar het hotel reed.'

Tsunoda beter voorbereid op Monaco

Teamgenoot Yuki Tsunoda benadrukt vooral de uitdaging van het Circuit de Monaco. 'Je moet veel respect hebben voor de baan, de snelheid langzaamaan opbouwen en zoveel mogelijk baantijd krijgen. Dan moet je ook nog rekening houden met de baanevolutie, die nogal groot is. Over het algemeen denk ik ik dat ervaring hier heel belangrijk is. Dit wordt mijn derde race hier en ik ben nu zeker beter voorbereid dan voorheen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws