Toptalent Piastri ziet jaartje aan de zijlijn van F1-circuits niet als tijdverspilling Formule 1
Formule 1

Toptalent Piastri ziet jaartje aan de zijlijn van F1-circuits niet als tijdverspilling

Toptalent Piastri ziet jaartje aan de zijlijn van F1-circuits niet als tijdverspilling

Kersverse Formule 2-kampioen Oscar Piastri ziet zijn jaar in de rol van reservecoureur bij Alpine niet als tijdverspilling. Toen hij eenmaal de F2-titel binnengehaald had, werd duidelijk dat een stap naar de Formule 1 niet mogelijk was. Bij de renstal aan wiens juniorenteam hij verbonden is, Alpine, was geen ruimte, maar de Fransen zijn niet bereid het toptalent los te laten.

Dat betekent dat Piastri een jaartje zal moeten vertoeven als reservecoureur, iets wat hij zelf niet erg vindt: 'Ik zie het zeker niet als een verspild jaar', meldde hij via Autosport. 'Natuurlijk had ik in 2022 graag op de grid gestaan, maar veel van wat ik volgend jaar in mijn rol op kan pikken, zoals het reizende leven in de F1, en de druk die de sport met zich meebrengt, kunnen nuttig zijn.'

Niet alleen zal hij met regelmaat te vinden zijn aan de Alpine-pitmuur, ook kan hij vaker in gesprek met Esteban Ocon en Fernando Alonso, twee heren die veel ervaring in de sport hebben. 'Ik kan naar ze luisteren en meekrijgen hoe de auto ontwikkeld wordt. Met mijn werk in de simulator kan ik daarnaast zelf een bijdrage leveren.'

Piastri wil leren van Alonso en Ocon

Het primaire doel van Piastri's jaar als reserverijder bij Alpine is dan ook om zo veel mogelijk op te steken van de coureurs. Hij wil luisteren naar hoe Alonso en Ocon het in de F1 doen, hoe ze communiceren met hun ingenieurs en waar ze over nadenken gedurende een weekend. 'Dat kan voor mij allemaal nuttig zijn', concludeert hij. Hij hoeft dus niet fysiek aanwezig te zijn in de bolide om te leren, al zullen er vast wat vrije trainingen voor hem gereserveerd worden in het 2022-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws