Schumacher zegt 'nauw betrokken te zijn' bij ontwikkeling van Haas-bolide 2022 Formule 1
Formule 1

Schumacher zegt 'nauw betrokken te zijn' bij ontwikkeling van Haas-bolide 2022

Schumacher zegt 'nauw betrokken te zijn' bij ontwikkeling van Haas-bolide 2022

Mick Schumacher zegt goede verhalen te horen over de 2022-bolide van Haas. De jonge Duitser heeft zich voor aankomend seizoen bemoeid met het ontwerp en hoopt dat dat zijn vruchten af zal werpen. Hij kijkt daarnaast uit naar het moment waarop het nieuwe materiaal te evalueren valt. Schumacher wil graag weten of zijn voorgestelde aanpassingen het gewenste effect hebben.

In gesprek met Formel1 laat de Duitser weten goede hoop te hebben voor aankomend jaar: 'Het ziet er zeer goed uit voor volgend jaar, althans, dat hoor ik en kan ik zelf opmaken. De verwachtingen zijn hoog geschapen. Hopelijk kunnen we de verwachtingen waarmaken op het circuit in het nieuwe jaar.' Na een tiende eindklassering in 2021 is er enkel ruimte voor verbetering bij de Amerikaanse renstal.

Haas besloot afgelopen seizoen niet te investeren in de bolide en alle financiële middelen opzij te zetten voor 2022. Dat betekent dat het team al een tijdje bezig is met de ontwikkeling van het nieuwe materiaal. Schumacher heeft gepoogd zijn stempel op dat ontwikkelingsproces te drukken: 'Die technische kant heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik leer graag hoe alles werkt. Dat is voor Formule 1-bolides al helemaal het geval.'

'Ik ben nauw betrokken bij de ontwikkeling van de 2022-bolide en wil de auto begrijpen, evenals de modellen die er achter zitten. Ik kijk er naar uit om het een en ander te analyseren aan de start van het jaar', benadrukt hij. Na de wintertests zal pas duidelijk worden waar Haas in de rangorde terecht is gekomen. Vorig seizoen vochten de Haas-rijders vooral tegen elkaar, en soms tegen Williams en Alfa Romeo.

Schumacher krijgt op maat gemaakte Haas

Met de nieuwe Haas wordt een auto ontwikkeld die afgesteld is op de voorkeuren van Schumacher. 'Dit wordt de eerste keer dat een auto als het ware voor mij gebouwd wordt', stelt hij enthousiast. 'De bolide wordt afgesteld op ons zodat alles harmonieus samenvalt.' Daarmee doelt hij op een chassis en een stoeltje dat om hem heen gebouwd is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws