Tost boos over prestaties AlphaTauri: 'Zo'n rokende auto wil je niet zien' Formule 1
Formule 1

Tost boos over prestaties AlphaTauri: 'Zo'n rokende auto wil je niet zien'

Tost boos over prestaties AlphaTauri: 'Zo'n rokende auto wil je niet zien'

Na de uitvalbeurt van Pierre Gasly is teambaas Franz Tost zichtbaar gefrustreerd. De problemen, waardoor de AT01 rook begon te ontwikkelen, zijn volgens de teambaas te herleiden naar de versnellingsbak. Er zouden mogelijk fouten zijn gemaakt tijdens de montage.

'Dit hebben we nog nooit gezien', verklaart Tost aan ServusTV. Het falen van de versnellingsbak kan niet in het ontwerp zitten volgens de teambaas: 'Het kan alleen een mechanisch defect zijn, de ontwerpen kloppen allemaal.'

Volgens de Oostenrijker duidt dan ook alles op een fout tijdens de montage of een verstopte filter. 'Zo'n rokende auto wil je gewoon niet zien. Alles moet gewoon werken, we hebben er al duizenden kilometers mee gereden.'

Geen punten voor AlphaTauri in Hongarije

De uitvalbeurt van Gasly betekende uiteindelijk nul punten voor het satellietteam van Red Bull Racing. Teamgenoot Daniil Kvyat eindigde als twaalfde. 'Dat is gewoon niet genoeg, het is heel simpel', verklaart Tost over hun resultaat. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws