Tsunoda verrast dat hij mag blijven bij AlphaTauri: 'Ik kon mezelf niet verbeteren' Formule 1
Formule 1

Tsunoda verrast dat hij mag blijven bij AlphaTauri: 'Ik kon mezelf niet verbeteren'

Tsunoda verrast dat hij mag blijven bij AlphaTauri: 'Ik kon mezelf niet verbeteren'

Yuki Tsunoda is verrast dat hij zichzelf ook volgend jaar een AlphaTauri-coureur mag noemen, zo vertelt hij in gesprek met Autosport. De Japanner is niet blij met hoe de eerste seizoenshelft verliep en noemt dit als reden voor zijn verbazing. Naar eigen zeggen bleef hij namelijk crashen en verbeteringen in resultaten bleven ook uit. Desondanks rijdt de jongeling ook volgend jaar in de Formule 1.

'Om eerlijk te zijn, was mijn eerste seizoenshelft best inconsistent', is de 21-jarige van mening. De Red Bull Racing-protegé was dan ook verbaasd toen hij hoorde dat hij naast Pierre Gasly mocht blijven rijden voor aankomend seizoen: 'Het kwam dan ook wel als een verrassing voor mij dat ik volgend jaar mag blijven. Daar ben ik het team erg dankbaar voor.'

Tsunoda zag te hoog aantal fouten

Gevraagd waarom zijn eerste seizoenshelft geen succes was, kaartte Tsunoda een te hoog aantal fouten aan als reden: 'Ik bleef maar crashen en ik kostte het team veel geld. Ik was niet goed onderweg aan het einde van de eerste seizoenshelft, neem bijvoorbeeld Hongarije. Toen knalde ik vol de muur in en kostte ik mijn team een hele trainingssessie en bijna twee zelfs.'

De verwachtingen bij AlphaTauri zijn hoog en onder de druk kende Tsunoda moeite. Zichzelf verbeteren zat er naar eigen zeggen dan ook niet in: 'Voor Tost en Marko moeten je resultaten meer consistent zijn en ook het rijden. De discipline moet ook daar zijn tijdens de weekendsessies. Ik kon mezelf niet verbeteren gedurende de eerste seizoenshelft en nu weet je waarom', besluit Tsunoda.

Wint Max Verstappen de Grand Prix van Italië? Ontvang nu 2,3 keer je inzet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws