Tost neemt na achttien jaar afscheid als teambaas van AlphaTauri: 'Tijd om het stokje door te geven' Formule 1
Formule 1

Tost neemt na achttien jaar afscheid als teambaas van AlphaTauri: 'Tijd om het stokje door te geven'

Tost neemt na achttien jaar afscheid als teambaas van AlphaTauri: 'Tijd om het stokje door te geven'

Aan het einde van 2023 geeft Franz Tost het stokje door aan Laurent Mekies. De Oostenrijker was de afgelopen achttien jaar de teambaas van Scuderia Toro Rosso en AlphaTauri, maar hij vindt het nu wel mooi geweest. Tost is van mening dat dit het moment is om zijn taken over te dragen aan Mekies en hij heeft alle vertrouwen in zijn opvolger.

Er werd de afgelopen tijd al meermaals gesproken over een mogelijk vertrek van Tost als teambaas van AlphaTauri. In het Grand Prix-weekend van Saoedi-Arabië viel hij zijn ingenieurs openlijk af en afgelopen maand gaf de 67-jarige aan niet tot zijn zeventigste aan de pitmuur te zullen zitten. Woensdagavond werd dan ook bekend dat Tost na 2023 niet langer de teambaas van de Italiaanse renstal zal zijn. Volgens hem is het moment daar om het stokje over te dragen.

'Het was een waar voorrecht om het team zo lang te mogen leiden en het was een groot genoegen om met zoveel gemotiveerde en bekwame mensen te werken, die mijn passie voor de Formule 1 delen', begint Tost in een persbericht van AlphaTauri. 'Op 67-jarige leeftijd is het tijd om het stokje door te geven en met Peter (Bayer, red.) als de nieuwe CEO en Laurent (Mekies, red.) als teambaas hebben we twee zeer professionele mensen gevonden die het team naar een hoger niveau zullen tillen. Ik wil iedereen bedanken voor de goede samenwerking.'

Mekies neemt rol Tost over: 'Ben vereerd'

Voor de afzwaaiende Tost is ook al een vervanger gevonden. Mekies zal na zijn verplichte gardening leave de rol van teambaas op zich nemen. De Fransman komt over van Ferrari, maar keert terug bij het team waarvoor hij tussen 2006 en 2014 ook al werkzaam was. 'Ten eerste wil ik Franz bedanken voor het geweldige werk dat hij gedurende bijna twee decennia heeft verricht in Faenza. Ik wens hem het beste voor de toekomst en ik weet dat zowel Peter als ik in de komende tijd zullen vertrouwen op zijn inbreng en advies. Ik ben vereerd om de rol van teambaas op me te mogen nemen en terug te keren naar het team waar ik een groot deel van mijn vroege carrière heb doorgebracht', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws