Tost onthult: 'Niet iedereen binnen Honda was het eens met exit uit Formule 1' Formule 1
Formule 1

Tost onthult: 'Niet iedereen binnen Honda was het eens met exit uit Formule 1'

Tost onthult: 'Niet iedereen binnen Honda was het eens met exit uit Formule 1'

Franz Tost is er van overtuigd dat niet iedereen binnen Honda uit de Formule 1 wil stappen. De Japanse motorleverancier van Red Bull Racing en AlphaTauri stapt na dit seizoen formeel uit de sport, maar de teambaas denkt dat er bij de producent geen complete consensus was over de exit.

'Ik kan natuurlijk niet voor specifieke personen praten, maar ik weet dat er bepaalde personen zijn binnen het management en het bestuur van Honda die helemaal niet uit de Formule 1 wilden stappen', stelt Tost tijdens de Turkse Grand Prix, geciteerd door onder andere F1i. 'Binnen het bedrijf was er geen unanieme tevredenheid over de nieuwe koers die werd ingezet.'

Honda blijft deels verbonden aan Red Bull-motoren

Desalniettemin wordt de exit van Honda doorgezet, al blijven ze nog wel verbonden aan de motoren van Red Bull en AlphaTauri, het team van Tost. 'Red Bull gaat haar eigen motoren maken onder 'Red Bull Powertrains', maar daar blijft Honda deels bij helpen. Bovendien blijven enkele personeelsleden hangen', legt de teamleider uit.

Tost denkt tot slot dat Honda niet meer snel zal terugkeren. 'Zij hebben nu eenmaal een koers bepaald, dat zal niet snel veranderen. Ik zie ze niet snel weer van gedachte veranderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws