Porsche en Audi willen profiteren van reglementswijziging: 'Nu de juiste tijd voor intrede' Formule 1
Formule 1

Porsche en Audi willen profiteren van reglementswijziging: 'Nu de juiste tijd voor intrede'

Porsche en Audi willen profiteren van reglementswijziging: 'Nu de juiste tijd voor intrede'

Op maandag werd bekendgemaakt dat Porsche en Audi hun intrede gaan doen in de Formule 1. Deze intrede zat al een tijdje in de pijpleiding, maar de CEO van de Volkswagen Group, Herbert Diess, stelt dat het officieel gaat gebeuren. De twee premium automerken onder Volkswagen Group willen meedoen in de koningsklasse van de autosport, vanwege de groeiende markt. De tijd moest echter wel rijp zijn voor een toetrede.

Op het moment is de Formule 1 populairder dan ooit tevoren. Daar probeert de Volkswagen Group nu op te kapitaliseren. 'De Formule 1 is zich wereldwijd positief aan het ontwikkelen', stelt Diess in een YouTube-video van maandagochtend. 'De markt is groeiende, ook dankzij Netflix, in Amerika en Azië. Als je dus de motorsportwereld in wilt gaan, dan moet je de Formule 1 in. Daar is de impact het grootst.'

Diess: 'We hebben een reglementswijziging nodig'

'Je kan echter niet toetreden in de Formule 1 dat er een opening is voor technische mogelijkheden', vervolgt Diess. 'Je hebt een reglementswijziging nodig. Op die manier start iedereen vanuit hetzelfde punt.' Die reglementswijziging komt er ook in 2026. Het zal echter niet makkelijk zijn voor Audi en Porsche om toe te treden met deze reglementswijziging, aangezien de huidige Formule 1-teams niet te veel concessies willen doen.

Porsche en Audi willen zo snel mogelijk competitief zijn in de sport. De tijd is dan ook rijp om toe te treden. 'We hebben deze verandering nodig, anders heb je vijf of tien jaar nodig om vooraan de grid te komen. In 2026 komt deze wijziging, wanneer de motoren meer op elektrisch vermogen werken in combinatie met synthetische brandstoffen. We hebben dan drie of vier jaar om een nieuwe motor te ontwikkelen. We kunnen beslissen om het F1-project nu te starten, of weer meer dan tien jaar te moeten wachten. Nu is de juiste tijd', aldus de CEO.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws