Tsunoda kampt met hetzelfde probleem als Gasly in 2022: 'De remproblemen zijn er gewoon nog steeds' Formule 1
Formule 1

Tsunoda kampt met hetzelfde probleem als Gasly in 2022: 'De remproblemen zijn er gewoon nog steeds'

Tsunoda kampt met hetzelfde probleem als Gasly in 2022: 'De remproblemen zijn er gewoon nog steeds'

Yuki Tsunoda denkt dat de remproblemen van AlphaTauri overgekomen zijn van het 2022-seizoen. Toenmalig teamgenoot Pierre Gasly had daar toen namelijk ook al veel problemen mee. Volgens Tsunoda ligt het probleem vooral bij het feit dat de remblokken niet warm lijken te worden, waardoor de efficiëntie verdwijnt. Dat blijkt ook vooral als het regent tijdens een race. 'Het blijft elke keer hetzelfde gezeik met de remmen', stelt de Japanner tegenover Autosport.com.

Tsunoda lijkt de laatste tijd vaak goed te beginnen aan de race op zondag, maar kan het niet altijd waarmaken tot het einde. Een voorbeeld hiervan was tijdens de Grand Prix in Monaco, waar hij op de negende plek reed met nog maar twintig rondes te gaan. Uiteindelijk begon het te regenen en raakte hij veel plekken kwijt. Hij kwam binnen op de vijftiende plek, drie plekken onder teamgenoot Nyck de Vries.

Koude remmen lijkt een terugkomend probleem voor Alpha Tauri

Volgens de Japanse coureur lag het vooral aan de remmen. Dat is een probleem dat niet geheel onbekend is bij AlphaTauri. Oud-teamgenoot Gasly klaagde daar ook veel over tijdens het 2022-seizoen. Ook in Monaco had Tsunoda daar dus last van, vooral met het behouden van de juiste temperatuur. Tijdens de afgelopen Grand Prix in Barcelona was het weer raak en presteerde de auto niet naar behoren.

Het lijkt een probleem te zijn dat zich heeft voortgezet uit het vorige seizoen. 'Toen gebeurde het meer bij Pierre (Gasly, red.) dan bij mij', vertelt Tsunoda. 'Dit seizoen gebeurt het wel vaker bij mij, er is gewoon geen efficiëntie tijdens het remmen. De remmen worden niet warm en je kan niet op een natte baan rijden zoals je zou willen, want je weet niet wat de remmen wel en niet aankunnen. Daarnaast worden de banden ook nog kouder in de regen, waardoor het alleen maar bergafwaarts gaat.'

Tsunoda: 'Het moet makkelijk op te lossen zijn'

De Japanner denkt dat het een probleem is dat de ingenieurs makkelijk zouden kunnen oplossen. 'Het is zonde dat ik veel meer tijd kwijt ben aan het opwarmen van de remmen dan mijn tegenstanders, dat zou niet moeten', stelt Tsunoda. 'Het lijkt niet een probleem van de hardware te zijn, de ingenieurs moeten er echt mee aan de slag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws