Uitdager Verstappen: 'Ik keer niet terug voor ik wereldkampioen ben' Formule 1
Formule 1

Uitdager Verstappen: 'Ik keer niet terug voor ik wereldkampioen ben'

Uitdager Verstappen: 'Ik keer niet terug voor ik wereldkampioen ben'

Antonio Pérez, regelmatig te zien op het circuit als trotse vader van Sergio Pérez, voorspelt nu dat zijn zoon de piek van zijn carrière nog moet gaan meemaken. 'Papa Pérez' voorspelt dat zijn 33-jarige zoon nog lang actief blijft in de Formule 1 en de eerste Mexicaanse wereldkampioen ooit wordt. Nadat de carrière van Pérez eind 2020 in gevaar leek, is hij nu werkzaam voor de constructeurskampioen en de favoriet voor het 2023-seizoen.

Volgens Antonio Pérez heeft zijn zoon Sergio gezworen de Formule 1 niet te verlaten totdat hij de wereldtitel veilig weet te stellen, aldus het Spaanse Marca. Mocht zoon Sergio inderdaad nog lang actief blijven in de koningsklasse van de autosport, dan heeft de Mexicaan nog voldoende kansen om een wereldkampioenschap te winnen. Tot nu toe wist Pérez slechts vier races te winnen in de Formule 1, waarvan één in dienst van BWT Racing Point in 2020, en drie voor Red Bull Racing. Met de sterke RB19 hoopt de Mexicaan dit aantal verder te verhogen.

'Sergio zei dat hij niet zou terugkeren voor hij kampioen is'

Om de wereldtitel te winnen, zal Pérez wel moeten afrekenen met teamgenoot Max Verstappen, die vijftien van de laatste twintig races wist te winnen, inclusief de openingsrace van het seizoen, en de regerend tweevoudig wereldkampioen is. Deze grote uitdaging is voor Antonio Pérez geen reden om het vertrouwen te verliezen: 'We zullen een Formule 1-wereldkampioen hebben in Mexico. Sergio zei sinds hij een kind was dat hij niet zou terugkeren naar Mexico voordat hij wereldkampioen is. Vanaf nu totdat zijn carrière eindigt moeten we afgelopen jaren tenietdoen, waarin hij niet de kans had om te vechten zoals hij dat nu gaat doen. We staan op het punt om het beste te zien van Checo Pérez, hij heeft nog heel veel te geven.'

Hoewel Sergio Pérez in zijn eerste twee jaren in dienst van Max Verstappen snelheid tekortkwam en maar een beperkt aantal overwinningen pakte in vergelijking met zijn Nederlandse teamgenoot, sprak de Mexicaan afgelopen winter zijn ambitie uit om voor de wereldtitel te gaan in 2023. Na de eerste race van het seizoen kijkt Pérez tegen een achterstand van zeven punten aan, maar kwam hij in de kwalificatie slechts een tiende van een seconde tekort. Mocht Red Bull in staat blijken te zijn om dit jaar te domineren, dan kunnen mogelijke nul-scores ook cruciaal worden, zoals Lewis Hamilton in 2016 ondervond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws