Update | 'Ferrari wil nog meer gewicht verliezen door verwijderen van verf' Formule 1
Formule 1

Update | 'Ferrari wil nog meer gewicht verliezen door verwijderen van verf'

Update | 'Ferrari wil nog meer gewicht verliezen door verwijderen van verf'

Ferrari gaat updates brengen naar de Grand Prix van Spanje, waarmee het team hoopt de F1-75 een stuk efficiënter te maken op het gebied van aerodynamica. De Italiaanse renstal gaat een nieuwe vloer meenemen en hoopt tegelijkertijd wat gewicht te verliezen. Daarnaast probeert het team ook het stuiteren tegen te gaan. Hiermee moet de auto wat snelheid winnen ten opzicht van de bolide van Red Bull Racing.

Red Bull lijkt op het moment de snelste auto te hebben, maar dat is eigenlijk een conclusie die niet getrokken kan worden. De bolide van de Oostenrijkse renstal kent een hele andere filosofie dan de F1-75 van Ferrari. De RB18 heeft heel veel minder last van luchtweerstand, waardoor de auto een uitstekende rechtelijnsnelheid heeft. Dat heeft de Oostenrijkse renstal ook laten zien tijdens de Grand Prix van Miami. Dit komt doordat de RB18 efficient gebruik maakt van het grondeffect.

Ferrari legt daarentegen net iets meer belasting op de vleugels. Hierdoor wordt het grondeffect niet optimaal gebruikt, waardoor de auto uiteindelijk ook gaat stuiteren. 'Ferrari wilde haar focus ook vooral leggen op de langzame bochten en goede tractie', schrijft Corriere.it. 'De aerodynamische efficiëntie wordt verslechterd door de zwaar belaste vleugels. Red Bull maakt beter gebruik van de vloer, waardoor de auto vooral op snelle circuits meer grip genereert.'

Updates moeten Ferrari helpen

Mattia Binotto had al aangekondigd dat Ferrari met updates zou komen tijdens de Grand Prix van Spanje. Hiermee hoopt de Italiaanse renstal een efficiëntere bolide te creëren. 'Ferrari gaat proberen het stuiteren te verminderen. Hierdoor kan het team de rijhoogte van de auto verlagen, waardoor de coureurs minder last zouden moeten hebben van luchtweerstand. Op die manier kan de auto ook efficiënter gebruik maken van de zwaar belaste vleugels', aldus de Italiaanse krant.

Update 17.12u (12/05) | 'Ferrari wil nog meer gewicht verliezen door verwijderen van verf'

Ferrari zal voor de Grand Prix van Spanje wat verf van de F1-75 verwijderen, zo meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com. Het doel is om het gewicht van de auto te verminderen. De update maakt onderdeel uit van een updatepakket om onder meer gewicht kwijt te raken en om het zogeheten porpoising te verminderen op de rechte stukken.

De verwijdering van een klein deel van de verflaag moet een vermindering van 700 gram bewerkstelligen volgens het medium. Wat precies voor de verminderen moet zorgen, is het verwijderen van een laag die voor een bepaalde glans zorgt. Een grote verandering zal het niet betekenen. Tevens zal het verschil nauwelijks te zien moeten zijn. Enkel in bepaalde lichtomstandigheden zou het verschil te zien zijn. Met het updatepakket wil Ferrari ruim twee kilogram verliezen aan gewicht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws