Button kan niks met speculaties over Hamilton: 'Hij blijft zolang mogelijk vechten' Formule 1
Formule 1

Button kan niks met speculaties over Hamilton: 'Hij blijft zolang mogelijk vechten'

Button kan niks met speculaties over Hamilton: 'Hij blijft zolang mogelijk vechten'

Jenson Button vindt de discussie die ontstaan is rondom de toekomst van Lewis Hamilton vreemd. De voormalig teamgenoot van de zevenvoudig wereldkampioen ziet dat Hamilton het momenteel lastig heeft, maar dat hij zijn ervaring kan inzetten om het team van Mercedes te helpen. Bovendien denkt Button dat het goed is voor Mercedes om even niet aan de winnende hand te zijn.

Button ziet dat Hamilton op het moment niet in vorm is. Dat is volgens de enkelvoudig wereldkampioen echter nog geen reden om te speculeren over de toekomst van de Mercedes-rijder. 'Natuurlijk heeft Hamilton het op het moment moeilijk', stelt Button bij The New York Post. 'Mensen zeggen dat hij het niet zo goed doet als zijn teamgenoot. Hij heeft misschien wel een paar slechte races gehad, maar die hebben we allemaal weleens in onze carrières.'

'Hij is het echt niet opeens kwijt sinds vorig seizoen toen hij races wist te winnen', vervolgt Button. De voormalig coureur van onder andere McLaren en Brawn stelt dat Hamilton het in zich heeft om het tij te keren. 'Hij is een zevenvoudig wereldkampioen en hij zal zolang mogelijk blijven vechten als hij zelf wil. Als hij competitief wil zijn, dan zal hij dat ook zijn. Hij is zo belangrijk voor Mercedes. Hij heeft zoveel ervaring en hij weet hoe hij moet helpen in de ontwikkeling van de auto.'

Vreemde situatie voor Mercedes

De afgelopen acht jaar in de Formule 1 werden gedomineerd door Mercedes. De Duitse renstal moet dus even wennen aan het feit dat ze niet meer winnen. 'Het is heel erg vreemd voor heel veel mensen binnen Mercedes. Het is de eerste keer dat zij niet het winnende team zijn. Maar dat is goed voor hun carrière. Het is belangrijk om te verliezen. Het maakt je sterker als persoon en je leert er heel erg veel van', concludeert Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws