Update II | Vettel na ludieke actie in onderbroek: 'We zijn oud genoeg om keuzes te maken' Formule 1
Formule 1

Update II | Vettel na ludieke actie in onderbroek: 'We zijn oud genoeg om keuzes te maken'

Update II | Vettel na ludieke actie in onderbroek: 'We zijn oud genoeg om keuzes te maken'

Ralf Schumacher heeft zich kritisch uitgelaten over landgenoot Sebastian Vettel. De Aston Martin-coureur droeg vrijdag uit protest zijn onderbroek over zijn pak. Dit was een reactie op de verscherpte regels van de FIA omtrent het kledingvoorschrift van de coureurs. Ook Lewis Hamilton kwam met een protest, maar hij richtte zich vooral op de reglementen omtrent het dragen van sieraden.

De FIA heeft voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami de regels omtrent sieraden en brandwerendondergoed verscherpt. Coureurs die nu de regels overtreden, zullen dat moeten bekopen met een straf. Hamilton kwam al met een klein protest tijdens de persconferentie op vrijdag, door met meerdere horloges, kettingen en ringen op het podium te zitten. Dit weekend heeft de Mercedes-coureur een kleine vrijbrief; de zevenvoudig wereldkampioen mag twee piercings inhouden in Miami.

Actie Vettel kan op kritiek van Schumacher rekenen

Vettel kwam op vrijdag ook met zijn eigen protest. De coureur van Aston Martin richtte zich op de regel omtrent het brandwerende ondergoed en hij trok daardoor zijn onderbroek over zijn pak aan. Schumacher tikt zijn landgenoot op de vingers. 'Het deed me een beetje denken aan een kleuterschool', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij Sky Deutschland. 'Coureurs zijn rolmodellen en regels zijn nou eenmaal regels. Ik vind het heel jammer om te zien dat coureurs die meerdere incidenten op de baan hebben meegemaakt hier grappen over maken.'

Schumacher begrijpt zelf het nut van de regels die FIA nu streng gaat handhaven. 'Het gaat allemaal om veiligheid', stelt de Duitser. Als Vettel echt geen brandwerendondergoed aan wil doen, dan heeft de voormalig coureur nog wel een tip voor de viervoudig wereldkampioen. 'Ik heb vroeger van mijn boxers een brandwerende versie laten maken. Ik heb ze naar de fabrikant opgestuurd en die heeft er meerdere voor me gemaakt. Dat was geen probleem', aldus Schumacher.

Update 12.45u (07/05) | Vettel over onderbroekenlol in Miami: 'Wilde ze gewoon in de zeik nemen'

Sebastian Vettel verscheen tijdens het Grand Prix-weekend in Miami met een onderbroek over zijn raceoverall in de paddock. De wedstrijdleiding heeft de afgelopen weken de nadruk gelegd op allerlei kleine regels, zoals de regel dat ondergoed brandwerend moet zijn, en dat coureurs niet met sieraden in in de cockpit mogen zitten.

Motorsport.com vroeg de Heppenheimer naar waarom hij besloot met zijn onderbroek over zijn raceoverall door de paddock te struinen op vrijdag. 'Ik wilde ze gewoon in de zeik nemen', reageerde de Aston Martin-coureur vermaakt. 'Het interesseert mij niet, maar ik vind het grappig dat we het er maar over blijven hebben.'

Update II 18.25u (07/05) | Vettel na ludieke actie in onderbroek: 'We zijn oud genoeg om keuzes te maken'

Sebastian Vettel is dieper ingegaan op zijn ludieke actie tijdens het Grand Prix-weekend in Miami, waar hij in zijn onderbroek over zijn raceoverall in de paddock rondliep. Dat heeft te maken met nieuwe regels, waardoor coureurs brandwerend ondergoed moeten dragen en niet met sieraden in de auto mogen stappen.

'Ik denk dat het een beetje onnodig is om dit onderwerp op te blazen', begint Vettel op de persconferentie voorafgaand de Grand Prix van Miami. 'Waarschijnlijk is het in dit stadium meer een persoonlijk iets. En ik voel me op een bepaalde manier gericht op Lewis. Ik bedoel, we hebben het ook over onderbroeken gehad. Maar echt, is dat het meest spannende waar we over kunnen praten?'

Dat er bezorgdheid is over de veiligheid van de coureurs, begrijpt Vettel enigszins. 'Natuurlijk, als je spullen hebt en de auto vliegt in brand, dan is dat onaangenaam. Maar aan de andere kant denk ik dat het tot op zekere hoogte persoonlijke vrijheid is, en we zijn oud genoeg om onze keuzes buiten de auto te maken, we moeten oud genoeg zijn om ook in de auto keuzes te maken', besluit Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws