Update III | Deal tussen Zandvoort en FOM nog niet beklonken: 'Nog niks getekend' Formule 1
Formule 1

Update III | Deal tussen Zandvoort en FOM nog niet beklonken: 'Nog niks getekend'

Update III | Deal tussen Zandvoort en FOM nog niet beklonken: 'Nog niks getekend'

Volgens Jan Lammers doet het circuit van Zandvoort er alles aan om zich te verzekeren van een Grand Prix van Nederland per 2020. De beoogd sportief directeur van de Nederlandse omloop in de duinen stelt dat er hard gewerkt wordt om alles rond te krijgen en dat het eigenlijk niet meer mis mág gaan.

'Het gaat de goede kant op, zeker nu de gemeente de Grand Prix op een financiële manier wil omarmen. Het enthousiasme zit er goed in', laat Lammers maandag aan De Telegraaf weten.

Bedrag van 40 miljoen euro benodigd

De vaste Formule 1-analist van de NOS bevestigt verder nogmaals dat Zandvoort zo'n 40 miljoen euro nodig heeft om de koningsklasse van de autosport te kunnen huisvesten. 'Ja, dit bedrag is algemeen bekend om een evenement van deze omvang te organiseren. Het vereist veel aandacht en nauwkeurig onderhandelen en daar zijn we nu druk mee bezig.'

De voormalig Formule 1-rijder laat tenslotte weten goede hoop te hebben op een terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort. 'De kans is heel groot dat we in 2020 een Grand Prix zullen organiseren. We zijn al heel ver en er wordt keihard gewerkt. We zijn nu al eigenlijk te ver om het uit onze handen te laten glippen, we moeten het alleen nog rond krijgen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update I | 20:55 uur (08 april 2019) - Aankondiging GP van Nederland volgende week

Volgens bronnen van Motorsport Week, een doorgaans goed ingevoerd medium, gaat de Formule 1 in 2020 terugkeren naar Nederland. Het circuit van Zandvoort zou zich voor vijf jaar hebben verzekerd van de organisatie van een F1-Grand Prix.

Ook Formule1.nl meldt dat er een akkoord bereikt is. In mei 2020 staat de Grand Prix van Nederland met Max Verstappen naar verluidt gepland.

Update II | 21:41 uur (08 april 2019) - Zandvoort reageert op geruchten

Het circuit van Zandvoort heeft maandagavond gereageerd op de hevige geruchten dat het een akkoord zou hebben bereikt met de FOM over een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland.

De Telegraaf ging op onderzoek uit en kreeg van Zandvoort te horen dat er nog geen akkoord is. 'Was het maar al zo ver'. Volgens het medium gaat Zandvoort dit echter 'niet meer door de vingers laten glippen'.

Update III | 22:14 uur (08 april 2019) - Lammers ontkent in alle toonaarden

Ook Jan Lammers ontkent maandagavond een akkoord tussen de FOM en Zandvoort. 'De situatie is onveranderd. De geruchten zijn leuk maar we moeten niet te vroeg juichen, er is nog niets om officieel naar buiten te brengen', wordt de beoogd sportief directeur van het Nederlandse circuit geciteerd door Motorsport.com.

De handtekeningen zijn nog niet gezet. 'Als we getekend zouden hebben maar we mogen het niet naar buiten brengen, dan kan ik er uiteraard niets over zeggen. Dat punt hebben we echter nog niet bereikt dus ik kan heel open en eerlijk zijn. Maar ik herhaal: we moeten niet de fout maken dat we te vroeg juichen', sluit Lammers af.

Lees ook:

- Lammers enorm vaag over mogelijke deadline Zandvoort: 'Je lult er omheen man!'
- Bleekemolen stelt: ‘Zandvoort heeft financiën rond voor terugkeer Formule 1'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws