Update | Marko: 'Geen motorwissel gepland voor Verstappen in Saoedi-Arabië' Formule 1
Formule 1

Update | Marko: 'Geen motorwissel gepland voor Verstappen in Saoedi-Arabië'

Update | Marko: 'Geen motorwissel gepland voor Verstappen in Saoedi-Arabië'

Ho-Pin Tung denkt dat het team van Red Bull Racing over een extra motorwissel moet gaan nadenken voor de auto van Max Verstappen. Lewis Hamilton was in Brazilië ijzersterk door een nieuwe motor en zo'n zelfde truc bij Red Bull zou Verstappen het laatste zetje kunnen geven richting de finale van het 2021-seizoen.

Tung maakte zich direct na de race zorgen om Verstappens titelkansen, zo vertelt hij NU.nl. 'Ik dacht meteen: 'het zou nog weleens heel moeilijk kunnen worden voor Verstappen dit jaar.' Na de race in Mexico zeiden we dat Verstappen het momentum had, maar als we daar nu naar kijken, kunnen we zeggen dat Hamilton met veel momentum weggaat uit Brazilië. Ondanks al zijn straffen, had Lewis een erg dominant weekend.'

Powercircuits op komst

De coureur, die in 2010 zijn IndyCar-debuut maakte, denkt dat Red Bull er goed aan zal doen om na te denken over een motorwissel. 'Vooral omdat de circuits die gaan komen iets meer in het voordeel zullen zijn van Mercedes', redeneert Tung. 'We gingen naar Brazilië met de gedachte dat Red Bull een klein voordeel zou hebben, maar dat bleek niet het geval. Ik wil niet zeggen dat Red Bull zich zorgen maakt, maar ze zullen zeker hun opties overwegen voor Qatar en Saoedi-Arabië. Dat lijken toch meer powercircuits te zijn, waar Mercedes in het voordeel is.'

Mocht Red Bull een nieuwe motor willen inzetten, zou dat het beste in Qatar kunnen. 'Het zou inderdaad strategisch goed zijn om dat zo vroeg mogelijk te doen. Als je een nieuwe motor gebruikt, wil dat niet zeggen dat je de rest niet meer kan gebruiken. Alles blijft in de motorpool beschikbaar. Alle kilometers die je op een bepaalde motor zet kun je dan beter uitsmeren over de races, kwalificaties en vrije trainingen.'

Update 12:15 (01/12) | Marko: 'Geen motorwissel gepland voor Verstappen in Saoedi-Arabië'

Max Verstappen zal geen nieuwe verbrandingsmotor gestoken krijgen voor de Grand Prix in Saoedi-Arabië, zo verzekert Helmut Marko. Vanuit Honda werd gesuggereerd dat een motorwissel voor de bolide van de Nederlander voordelig zal zijn in de titelstrijd. De komende twee circuits worden namelijk gezien als powercircuits. De wissel komt vooralsnog niet, maar wordt voor Abu Dhabi niet uitgesloten.

In Brazilië nam Mercedes het risico met het wisselen van de motor van Lewis Hamilton en dat pakte goed uit. De Brit wist de race overtuigend te winnen. Een week later was de Mercedes-coureur ook niet te stoppen in Qatar, maar toen gebruikte het team van Mercedes de oude krachtbron van Hamilton. De komende twee races zal de verse motor van de Brit weer van stal worden gehaald.

Red Bull Racing gaat hier niet op reageren in Saoedi-Arabië door een nieuwe motor bij de auto van Verstappen te steken. Marko verzekert tegenover F1-Insider dat een dergelijke motorwissel nog wel zou kunnen komen. 'Voor de komende Grand Prix in Jeddah staat er momenteel geen motorwissel op de planning. Als we de krachtbron zouden wisselen, dan doen we dit in Abu Dhabi', aldus de Red Bull-adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws