Update | Red Bull steunt Hamilton in strijd tegen racisme: 'Samen sterk in strijd' Formule 1
Formule 1

Update | Red Bull steunt Hamilton in strijd tegen racisme: 'Samen sterk in strijd'

Update | Red Bull steunt Hamilton in strijd tegen racisme: 'Samen sterk in strijd'

Mercedes zegt in een team statement dat Lewis Hamilton last heeft gehad van meerdere vormen van racisme na zijn crash met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Duitse renstal herinnert iedereen er aan dat racistische opmerkingen niet thuishoren in de Formule 1.

'Tijdens en na de Britse Grand Prix is Hamilton het onderwerp geweest van racistische uitlatingen op sociale media, dit gebeurde na een crash tijdens de race.' In de openingsfase van de race op Silverstone tikte Hamilton titelrivaal Verstappen van de baan, waarna via de sociale media al snel meningen naar buiten kwamen.

Onder deze uitlatingen zaten een hoop racistische uitlatingen. 'De Formule 1, de FIA en Mercedes veroordelen dit gedrag zo hard mogelijk', laat het team weten. 'Voor deze mensen is er geen plaats in onze sport, en we verzoeken dringend dat deze personen verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties.'

Formule 1 druk met We Race As One-campagne

De Formule 1 pleit al jaren voor een gelijke sport zonder racisme. 'De F1, FIA, coureurs en teams werken aan een divers milieu. Dergelijke uitlatingen van racisme op sociale media moet onderstreept en geëlimineerd worden', vindt Mercedes.

Hamilton is de drijvende veer achter de We Race As One-campagne. De zevenvoudig wereldkampioen wil gelijkheid in de autosport en gebruikt zijn podium om kansen te creëren voor minderheden. Onlangs zorgde de Brit ervoor dat er een nieuw opleidingsprogramma opgezet werd voor de Formule 1, wat meer kansen moet geven om de koningsklasse te bereiken.

Update 11.00u (19/07) | Red Bull steunt Hamilton in strijd tegen racisme

Red Bull brengt in een statement naar buiten verdrietig te zijn dat Lewis Hamilton racistisch bejegend is. Hoewel de teams op het circuit grote rivalen zijn, staan ze samen sterk in de strijd tegen racisme. Hamilton werd tijdens de GP van Groot-Brittannië racistisch bejegend op sociale media. Mercedes bracht al een statement naar buiten, waarin benadrukt werd dat racisme geen plaats heeft in de Formule 1. Verschillende teams hebben al aangegeven deze boodschap volledig te ondersteunen, waaronder nu dus ook Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws