Ricciardo's lach wordt zijn ondergang: 'Ik zet hem niet in de top' Formule 1
Formule 1

Ricciardo's lach wordt zijn ondergang: 'Ik zet hem niet in de top'

Ricciardo's lach wordt zijn ondergang: 'Ik zet hem niet in de top'

De Formule 1-wereldkampioen van 1979, Jody Scheckter, heeft onlangs zijn mening geuit over AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo en suggereert dat de constant glimlachende Australiër niet meer op het niveau is waar hij ooit geweest is. Volgens Scheckter zou Ricciardo niet degene moeten zijn die de onder druk staande Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez vervangt.

Ricciardo's reis in de Formule 1 is de afgelopen jaren een achtbaanrit vol ups en downs geweest. Na een tweejarig verblijf bij McLaren moest de Australiër een pauze nemen van de sport. Uiteindelijk keerde hij terug naar zijn voormalige team, Red Bull, zij het in de rol van derde coureur. Zijn pad leidde hem vervolgens naar AlphaTauri, waar hij de weggezette Nyck de Vries moest gaan vervangen. De terugkeer van Ricciardo naar de sport is ook niet zonder slag of stoot verlopen. Slechts twee races na zijn comeback sloeg het noodlot toe toen hij een bot brak in zijn linkerhand tijdens een vrije trainingssessie bij de Nederlandse Grand Prix. Hoewel tegenvallers zoals deze niet ongebruikelijk zijn in de wereld van de Formule 1, gaat de kritiek van Scheckter verder dan het fysieke aspect.

Scheckters opmerkingen, gemaakt tegenover Stats Perform, werpen licht op zijn scepsis over Ricciardo's prestaties in vergelijking met die van Pérez. ‘Hij glimlacht te veel, dat is het probleem’, zei de 73-jarige wereldkampioen. ‘Als iemand zo veel glimlacht, weet ik niet of hij beter zal zijn dan Pérez. Ik schat hem niet hoog in. Ik zet hem niet in de top.’

Ricciardo niet gedreven genoeg

Maar de kritiek van Scheckter stopt niet bij de houding van Ricciardo. De Zuid-Afrikaan zette ook vraagtekens bij de gedrevenheid van de Australische coureur en of zijn prestaties in de loop der jaren zijn afgenomen. ‘Ik denk dat hij beter was toen hij begon’, aldus Scheckter. ‘Hij was altijd een goede inhaler, maar ik weet niet zeker of ik hem in zou zetten in plaats van Pérez. Natuurlijk, als je er al lang bent, is het anders. Heeft hij de gedrevenheid om het te doen? Ik denk niet dat hij zo goed is als toen hij begon. Ik vond hem op sommige momenten behoorlijk indrukwekkend, maar nu vind ik hem niet indrukwekkend meer. Zij (Red Bull, red.) beschikken echter over veel meer informatie dan ik’, voegt de Zuid-Afrikaan er aan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws