Van der Garde weet waarom Red Bull voor Pérez koos: 'Daardoor is het nu rustig binnen het team' Formule 1
Formule 1

Van der Garde weet waarom Red Bull voor Pérez koos: 'Daardoor is het nu rustig binnen het team'

Van der Garde weet waarom Red Bull voor Pérez koos: 'Daardoor is het nu rustig binnen het team'

Sergio Pérez blijft nog twee jaar langer bij Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal kiest zo voor 'continuïteit' wat betreft de teamgenoot van wereldkampioen Max Verstappen. Binnen de wereld van de Formule 1 zijn er voor- en tegenstanders van de keuze van Red Bull, maar wat vindt Giedo van der Garde van de contractverlenging van Pérez?

Nog voor het nieuws officieel bekend werd gemaakt, gaf Giedo van der Garde in de 'DRS: De Race Show-podcast' zijn mening over een eventuele contractverlenging van Pérez. 'Het is een logische keuze, toch? Je wist dat dit eraan zat te komen. Ik vind het terecht dat Pérez nog een jaartje kan blijven zitten. Hij is gewoon een super goede tweede coureur. Afgelopen paar races presteerde hij niet top, maar wie moet je anders nemen en naast Verstappen neerzetten?’, vroeg Van der Garde zich luidop af.

Aan alternatieven was er nochtans geen gebrek voor Red Bull om Pérez eventueel te vervangen. Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo en zelfs Liam Lawson waren opties voor het team uit Milton Keynes. Van der Garde ziet dat enigszins anders. 'De komst van Sainz zou nooit werken. Dan krijg je haantjesgedrag tussen hem en Verstappen binnen het team. Dat werkt gewoon niet. Nu heb je Max Verstappen als eerste coureur, dat is de beste. De tweede is Pérez. Door die hiërarchie is het nu rustig bij Red Bull.'

Pérez heeft zijn rol geaccepteerd

Van der Garde ziet hoe Pérez, die vorig seizoen goed startte en even dacht dat hij Verstappen kon uitdagen voor de wereldtitel alvorens volledig in te storten, inmiddels zijn rol als tweede coureur binnen Red Bull heeft geaccepteerd. Daar is volgens de Nederlander niets mis mee. ‘Als tweede coureur kan je enkele races winnen, kan je tweede of derde in het kampioenschap worden en je marktwaarde blijft gewoon goed.'

Financiële overwegingen voor Red Bull

Daarnaast wijst Van der Garde ook op de financiële voordelen voor Red Bull door Pérez aan te houden. 'Je mag niet vergeten dat hij super populair is in Mexico. Voor de verkoop van het energiedrankje is het ook alleen maar goed dat je een Mexicaan in de auto hebt. Het is interessant voor Red Bull voor de afzetmarkt daar. Die overweging is er ook altijd', aldus Van der Garde.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws