Horner verdedigt Pérez: 'Dat is van essentieel belang in dit spannende kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Horner verdedigt Pérez: 'Dat is van essentieel belang in dit spannende kampioenschap'

Horner verdedigt Pérez: 'Dat is van essentieel belang in dit spannende kampioenschap'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is verheugd dat Sergio Pérez nog twee seizoenen voor de Oostenrijkse renstal zal rijden na 2024. De contractverlenging van de Mexicaan werd op dinsdag 4 juni aangekondigd. Horner erkent echter wel dat de laatste paar races niet makkelijk waren voor de 34-jarige. De Britse teambaas wijst aan wat van essentieel belang is voor Pérez.

Nadat Pérez het 2024-seizoen sterk begon door twee keer een één-tweetje compleet te maken en vier podiums in vijf races te pakken, ging het hem tijdens de afgelopen drie raceweekenden wat minder goed af. De 34-jarige kwam niet echt in de buurt van zijn teamgenoot Max Verstappen in Miami, Imola vormde ook een lastig raceweekend, en Monaco wil iedereen het liefst zo snel mogelijk vergeten. Er waren nog wat andere kandidaten waaruit Red Bull kon kiezen. De namen Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en Liam Lawson werden genoemd, maar Horner en teamadviseur Helmut Marko zijn toch gegaan voor Pérez.

Horner liet al weten dat stabiliteit en continuïteit een grote rol spelen en dat ze blij zijn om de samenwerking met Pérez voort te zetten. 'Max en Checo vormen een succesvol en sterk partnerschap, waarmee we in 2023 voor het eerst in onze geschiedenis een één-twee in het kampioenschap hebben gehaald', verkondigt Horner in het persbericht van Red Bull. In het 2023-seizoen ging het na de Grand Prix van Miami niet helemaal vlekkeloos met de Mexicaan, maar richting het einde van het jaar krabbelde hij op en wist hij zijn P2 in het klassement veilig te stellen. 'Checo heeft een sterke start van 2024 gehad met tweede plaatsen in Bahrein, Jeddah en zijn podium in China.'

Horner spreekt vertrouwen in Pérez uit

Hoewel de afgelopen drie raceweekenden dus niet echt overtuigend waren en het velen deed afvragen of Pérez zijn vorm, net als in 2023, aan het verliezen is, wil Horner iedereen geruststellen. 'De afgelopen races zijn zwaar geweest, er is convergentie op de grid, maar we hebben vertrouwen in Checo en kijken uit naar zijn terugkeer naar de bewezen vorm en prestaties die we zo vaak zien', zegt de 51-jarige. 'Vorig jaar was een uitzonderlijk seizoen en we zullen hard moeten werken om onze titels te behouden, maar we hebben vertrouwen in onze line-up en het team als geheel, wat van essentieel belang is in wat zich dit jaar aftekent als een spannend kampioenschap.'

De man aan het roer van de Oostenrijkse renstal wijst stabiliteit en continuïteit aan als de twee belangrijkste aspecten om de Mexicaan bij te laten tekenen. Met de huidige wisselvalligheid van zijn prestaties, wat hij ook in 2023 liet zien, vragen sommigen zich af of deze beslissing wel zo veilig en stabiel is. Dan is de vraag: hoe zou het gaan als Red Bull Verstappen en Sainz weer naast elkaar zet? Sainz was een optie geweest voor 2025, maar de redenen waarom Red Bull zou twijfelen zouden zijn dat beide mannen eerste rijder willen zijn en Sainz geen genoegen zou nemen met een eenjarig contract of langdurig 'in dienst' zou willen rijden van de drievoudig wereldkampioen.

Red Bull drukt Sainz in de Williams- en Audi-hoek: what about Mercedes?

Door Pérez te verlengen, sluit de renstal gevestigd in Milton Keynes definitief de deur voor Sainz. De Spanjaard wordt de laatste paar weken in verband gebracht met Audi, waarvan hij al een zeer lucratief aanbod zou hebben gekregen. Verschillende bronnen zeggen ook dat hij in gesprek is met Williams, en dat hij vanaf 2025 naast Alexander Albon komt. Mercedes is nog steeds een optie voor de Madrileen, maar met de berichten over de prestaties van Mercedes-junior Kimi Andrea Antonelli verwachten sommigen ook dat de Duitse renstal besluit om de 17-jarige, in 2025 18-jarige, direct te laten debuteren bij Mercedes. Één puzzelstukje is op zijn plek gevallen, nu dat van Sainz nog.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws