Pourchaire wacht op kans in Alfa Romeo, maar het team worstelt met vinden van mogelijkheden Formule 1
Formule 1

Pourchaire wacht op kans in Alfa Romeo, maar het team worstelt met vinden van mogelijkheden

Pourchaire wacht op kans in Alfa Romeo, maar het team worstelt met vinden van mogelijkheden

Om jong talent de kans te geven zich te laten zien in de Formule 1 heeft de FIA bepaald dat alle teams minstens twee sessies in een jaar een rookie in de auto moeten laten plaatsnemen. Alfa Romeo heeft een groot talent rondlopen, namelijk Theo Pourchaire, maar kan voor de jongeling maar lastig een goede sessie vinden om te rijden.

Doordat Alfa Romeo met Zhou Guanyu al een rookie in de auto heeft, moet alleen Valtteri Bottas zijn bolide nog een keer afstaan. Bij Alfa Romeo is niet de vraag wie instapt, maar wanneer. Teambaas Frederic Vasseur staat voor een lastige opgave door enkele veranderingen aan het F2-programma. 'Doordat de race van Rusland is verplaatst naar Frankrijk, kunnen we niet ons initiële plan volgen', zo geeft Vasseur aan bij Motorsport.com.

'We wilden Pourchaire graag in Frankrijk laten rijden, maar omdat zijn sessies in de Formule 2 overlappen met verplichtingen die hij bij ons zou hebben, is dit helaas niet mogelijk.' Niet alleen op het circuit Paul Ricard clasht het F2-programma met de trainingen van de Formule 1. Ook in Oostenrijk, Hongarije, België, Zandvoort, Monza en Abu Dhabi kan Vasseur zijn jonge pupil niet inzetten in de training. 'Daarnaast valt Brazilië weg door het sprintraceformat en zijn Singapore en Japan te lastig voor een debutant.'

'Lastige keuze'

Aangezien vele races dus bij voorbaat al afvallen en er ook nog enkele bandentests gepland staan, heeft de teambaas van Alfa Romeo nog maar weinig opties. 'Het wordt een lastige keuze waar we hem gaan inzetten, maar we hebben volledig vertrouwen in zijn kunnen en hij hoeft dan ook niks te bewijzen.' Overigens hebben andere F1-teams hetzelfde probleem, aangezien velen F2-junioren inzetten. De teams die reserverijders inzetten, hebben hier een klein voordeel, aangezien dezen niet gebonden zijn aan een F2-schema.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws