Vasseur gaat aanpak Todt niet kopiëren: 'Met ijzeren hand regeren, is niet mijn manier' Formule 1
Formule 1

Vasseur gaat aanpak Todt niet kopiëren: 'Met ijzeren hand regeren, is niet mijn manier'

Vasseur gaat aanpak Todt niet kopiëren: 'Met ijzeren hand regeren, is niet mijn manier'

Frédéric Vasseur zal niet dezelfde aanpak hanteren als Jean Todt. De voormalige teambaas van Ferrari en president van de FIA stond bekend om zijn spijkerharde aanpak, maar Vasseur geeft aan dat de tijden zijn veranderd. Dat betekent echter niet dat de Franse teambaas vermanende toespraken schuwt. Vasseur doet dit liever achter gesloten deuren dan voor de camera.

Na jaren zonder wereldtitel is het de bedoeling dat Vasseur Ferrari weer eens een kampioenschap bezorgt. De vergelijkingen met de periode van Todt bij de Italiaanse renstal zijn duidelijk. Todt wist, door met ijzeren hand te regeren bij de Scuderia, het succes weer naar Maranello te brengen. In 1999 begon het succes van Ferrari, aangezien de Italiaanse renstal het constructeurskampioen wist te winnen. De prestigieuze wereldtitel volgde een jaar later, toen Michael Schumacher zijn derde kampioenschap mocht vieren.

Onder leiding van Vasseur wil Ferrari weer terug naar die gloriedagen. Ondanks de gelijkenissen tussen beide mannen, zal Vasseur het anders aanpakken dan zijn landgenoot. 'Met ijzeren hand regeren, is niet mijn manier, en de tijden zijn veranderd', zegt de Ferrari-teambaas bij Autosprint. 'De psychologische benadering van mensen is anders geworden, we hebben een meer inclusieve aanpak nodig die iedereen laat deelnemen aan een winnend project. Dit geldt in alle contexten, niet alleen in de Formule 1.'

Geen vermanende toespraken van Vasseur voor de ogen van verslaggevers

Ondanks dat de aanpak van Vasseur niet met harde hand is, heeft hij er geen problemen mee om mensen vermanend toe te spreken. Dit doet hij wel anders dan voorganger Mattia Binotto, die voor de ogen van iedereen met een belerende vinger wees naar Charles Leclerc. 'Ik bespreek zaken persoonlijk, voor mij heeft het geen zin om deze dingen in het openbaar te doen. Op maandagochtenden horen ze vaak van mij, maar met een precieze lijst van dingen die moeten worden gedaan, en niet voor verslaggevers, wat niemand helpt', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws