Verschoor baalt flink van verlies Zandvoort op F2-kalender: 'Drama!' Interviews
Interviews

Verschoor baalt flink van verlies Zandvoort op F2-kalender: 'Drama!'

Verschoor baalt flink van verlies Zandvoort op F2-kalender: 'Drama!'

Formule 2-coureur Richard Verschoor kan niet wachten om Circuit Zandvoort weer te betreden en daar een mooie bokaal te scoren, met name omdat de F2 in 2024 niet met de F1 meegaat naar Zandvoort. De Nederlander kon recent zegevieren op de Red Bull Ring in Oostenrijk en droeg zijn overwinning daar op aan de overleden Dilano van 't Hoff. Na een eerste seizoenshelft met ups en downs kijkt de 22-jarige erg uit naar zijn thuisrace en het gebruikmaken van de kansen die er zullen liggen.

De autosportwereld kende in juli een zeer zwarte dag. Op het circuit in de Belgische Ardennen vond een vreselijk ongeluk plaats tijdens de FRECA-race, en daarbij kwam achttienjarig racetalent en MP Motorsport-coureur Van 't Hoff om het leven. Verschoor, die zes jaar lang bij MP Motorsport heeft gereden, kende Van 't Hoff dan ook goed. Het was zeker even slikken toen Verschoor voorafgaand aan de zomerstop terugkeerde op Spa. 'Ik vond het niet heel moeilijk, alleen in Spa wel', begint Verschoor in gesprek met F1Maximaal tijdens de JACK'S Racing Days op het TT-Circuit in Assen.

'Ik merkte toen ik er eenmaal was, toen kwam het wel erg dichtbij', vervolgt de Van Amersfoort Racing-coureur. 'Ik was met mijn teamgenoot mee, die was betrokken bij het verhaal van Anthoine (Hubert, red.).' Teamgenoot Juan Manuel Correa was in 2019 betrokken bij het dodelijke ongeluk van Formule 2-coureur Anthoine Hubert. Na een lange herstelperiode en een zeer lastige tijd wist Correa opnieuw in de Formule 2 terecht te komen. 'Ik vind het wel goed dat er veel aandacht aan besteed wordt', gaat Verschoor verder. 'We moeten hen blijven herdenken. Het zijn de stomme dingen van het racen.' De Nederlander heeft zijn zege in Oostenrijk dan ook aan Van 't Hoff opgedragen. 'Dat voelde absoluut goed, alsof het zo had moeten zijn dat weekend.'

Tekst gaat verder onder de foto

Verschoor baalt flink van verlies Zandvoort op F2-kalender: 'Drama!'
Verschoor droeg zijn zege in Oostenrijk op aan de overleden Van 't Hoff. (Foto: Pro Shots)

Verschoor denkt alvast aan 'een mooi bekertje scoren' 

Met het emotionele weekend en meer ups en downs in de eerste seizoenshelft liggen er vanzelfsprekend nog genoeg kansen voor de 22-jarige. Verschoor staat momenteel achtste in het Formule 2-kampioenschap en heeft 84 punten achter zijn naam staan, maar daar hoopt hij gauw meer van te maken. 'Er zijn nog genoeg mogelijkheden', benadrukt Verschoor. 'Bij de volgende gaan we een mooi bekertje scoren!' vervolgt hij zelfverzekerd. De volgende race is natuurlijk ook speciaal voor de Nederlander, want dat raceweekend zal plaatsvinden in Zandvoort.

'Dit is een beetje een voorproefje, of niet?' glimlacht Verschoor bij de vraag of hij er zin in heeft. Eerder op zaterdag in Assen verzorgde de 22-jarige een demo in de two seater van MP Motorsport en trakteerde hij de aanwezige fans op het bulderende geluid van de bolide. 'Het was vorig jaar al echt een gekkenhuis', gaat Verschoor verder over Zandvoort. 'Ik denk dat het dit jaar alleen nog maar gekker gaat worden. Ik heb er gewoon heel veel zin in, maar het is ook een baan waar ik het leuk vind om te rijden', legt Verschoor uit.

Formule 2 volgend jaar niet mee naar Zandvoort: 'Drama!'

Verschoor kan eind augustus ook direct voor de laatste keer genieten van de gekte van zijn thuisrace, want de Formule 2 heeft onlangs de 2024-kalender bekendgemaakt, en Zandvoort ontbreekt. Wel gaat de Formule 2 met de Formule 1 mee naar Qatar. Wat Verschoor daarvan vindt? 'Drama!' antwoordt hij resoluut. 'Iedereen kan natuurlijk zien welke race erbij is gekomen en ik denk dat dat genoeg zegt. Het is gewoon jammer', baalt Verschoor. 'Aan de ene kant denk ik dat vernieuwing altijd goed is, maar aan de andere kant denk ik niet per se dat veel mensen heel blij worden van deze verandering.'

Tekst gaat verder onder de foto

Verschoor baalt flink van verlies Zandvoort op F2-kalender: 'Drama!'
Verschoor baalt flink dat Zandvoort in 2024 niet op de F2-kalender staat. (Foto: Pro Shots)

Ook de Formule 3 zal in 2024 geen onderdeel uitmaken van het supportprogramma van de koningsklasse. Van het volle programma van het weekend in Zandvoort blijft dus alleen de Porsche Mobil 1 Supercup over en de Formule 1 zelf. Dat kan voor sommige fans een domper op de pret zijn. 'Het ligt extra gevoelig omdat het precies Zandvoort is die wordt verwisseld', gaat Verschoor verder. 'Maar ik weet zeker dat als ze bijvoorbeeld Monza weg zouden halen, dat er dan heel wat meer mensen het niet leuk vinden', is de 22-jarige van mening. Meerdere coureurs hebben zich onlangs uitgelaten over het verlies van traditionele circuits op de kalender die plaatsmaken voor nieuwere circuits.

Verschoor ziet wel een heikel punt: 'Er wordt weinig ingehaald op Zandvoort'

Terwijl Verschoor erg baalt van het verlies van Zandvoort op de 2024-kalender van de Formule 2, kan hij wel inzien waarom. 'Aan de ene kant snap ik het ook wel weer. Er wordt weinig ingehaald op Zandvoort. Je start eerste, dan word je eerste, als je geen fout maakt tenminste. Dat zou er wel wat mee te maken hebben', denkt Verschoor. Het is met name jammer omdat de feeder series steeds meer aandacht krijgen en populairder worden nu de Formule 1 steeds meer fans krijgt. Ook in Nederland krijgt de autosport steeds meer populariteit.

Of dat ook door Verschoor komt? 'Mijn naam weet ik niet!' lacht de Formule 2-coureur. 'Ik hoop dat mensen het leuk vinden dat ik erbij ben, zoals nu (bij JACK's Racing Days, red.)', zegt Verschoor, die vervolgens de organisatie van het evenement in Assen een dikke pluim geeft. 'Ik denk dat ze het heel goed doen qua promotie van het evenement. Ik denk dat er heel gave auto's rijden. Het is natuurlijk echt een raceweekend. Voor de raceliefhebber is het perfect, en ook goed om te zien dat er serieus mensen op af komen', sluit Verschoor af.

Door: Shanna Lutgert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws