Vasseur hoopt op Monaco-winst voor Leclerc: 'Zullen er alles aan doen' Formule 1
Formule 1

Vasseur hoopt op Monaco-winst voor Leclerc: 'Zullen er alles aan doen'

Vasseur hoopt op Monaco-winst voor Leclerc: 'Zullen er alles aan doen'

Frédéric Vasseur gaat alles op alles zetten om Charles Leclerc te helpen een goede kans te maken om zijn eerste race in thuisland Monaco te winnen. De Monegask kwam twee keer dichtbij, toen hij in 2021 en 2022 de poleposities wist te bemachtigen, maar won zijn thuisrace nog nooit. Vasseur hoopt dat zijn Ferrari-team de SF-24 vooral voor de kwalificatie sneller kan maken.

Monaco is de thuisbasis van veel Formule 1-coureurs, maar Leclerc is de enige echte Monegask op de grid. De coureur hoopt nog altijd vurig op die allereerste overwinning in de straten van zijn thuisland, maar kreeg dat tot nu toe nog niet voor elkaar. Wel wist de Ferrari-coureur twee keer polepositie te pakken voor zijn thuispubliek, in 2021 en 2022, maar kon deze door meerdere factoren, waaronder een mislukte pitstopstrategie van Ferrari in 2022, niet verzilveren. Leclercs teambaas Frédéric Vasseur hoopt daar dit jaar verandering in te brengen.

'Een paar dagen geleden hadden we onze thuisrace in Imola en dit weekend is de thuisrace van Charles. Hij heeft nog een appeltje te schillen en wij willen hem daarbij helpen', vertelt Vasseur, tegenover SpeedWeek. Leclerc is niet de enige Ferrari-coureur die echter gebrand is op een goed resultaat in Monaco. Leclercs teamgenoot Carlos Sainz is ook gemotiveerd om te schitteren in de smalle straten van Monte-Carlo. De Spanjaard vierde namelijk zijn eerste podiumplaats met Ferrari in het Prinsdom, tijdens de Grand Prix van 2021.

'Kwalificatie is bijzonder belangrijk'

Om een overwinning, of ten minste een podiumplaats, in Monaco voor elkaar te krijgen, zullen beide Ferrari-coureurs sterk moeten presteren in de kwalificatie. Dit benadrukt Vasseur ook: 'Het is algemeen bekend dat inhalen op dit circuit met de huidige Grand Prix-auto's moeilijker is dan op enig ander circuit op de kalender van het wereldkampioenschap. Daarom is de kwalificatie bijzonder belangrijk. We zullen er daarom alles aan doen om ons in één ronde te verbeteren, want we zijn er dit jaar niet in geslaagd om de snelste te zijn. We hebben ons daarop voorbereid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws