Vasseur niet afgeschrokken: 'Maar er zijn nog veel vraagtekens' Formule 1
Formule 1

Vasseur niet afgeschrokken: 'Maar er zijn nog veel vraagtekens'

Vasseur niet afgeschrokken: 'Maar er zijn nog veel vraagtekens'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is positief gestemd na de eerste dag in Japan, al zijn er nog wel veel vraagtekens voor het team. De tweede vrije training viel letterlijk en figuurlijk in het water, wat geen makkelijke beginfase van het raceweekend vormde. Vasseur geeft aan dat de pace er in ieder geval is en dat de coureurs zich goed voelen.

De eerste dag op Suzuka begon een beetje rommelig nadat de eerste vrije training werd onderbroken door een crash van Logan Sargeant, die daarmee een rode vlag veroorzaakte. De tweede vrije training was behoorlijk nat, het begon vroeg in VT2 namelijk te regenen en dus kregen de teams niet veel rondjes gedaan. Dat was niet bepaald ideaal, gezien de tweede training in het teken staat van de longruns en data verzamelen voor de race. 'Het gevoel tijdens VT1 was goed, we presteerden redelijk goed in de kwalificatiesimulaties en in de racesimulaties waren we constant', zegt Vasseur bij de Italiaanse tak van Sky Sports.

'Maar we mogen niet te hard van stapel lopen', geeft de Fransman aan. 'Waarschijnlijk zal het plan van iedereen in VT3 ongeveer gelijk zijn aan wat we normaal tijdens VT2 doen', verklaart Vasseur. Omdat de teams dus hun plannen niet hebben kunnen uitvoeren vanwege de regen, verplaatsen die plannen zich naar de zaterdagochtend, waardoor de druk wel wordt opgevoerd om de auto in orde te krijgen voor zowel de kwalificatie als de race. 'We zullen na VT3 echter een duidelijker beeld hebben. Er zijn nog veel vraagtekens, het is geen makkelijk weekend.'

'Dezelfde aanpak voor morgen behouden'

Vasseur zag in ieder geval dat het goed ging tijdens de momenten dat Carlos Sainz en Charles Leclerc op de baan waren. In Australië deed Sainz het heel goed door in de kwalificatie al druk uit te oefenen op Red Bull Racing en op zondag de zege te pakken. Dat zouden ze ongetwijfeld graag willen herhalen in Japan. 'Het gaat een lange weg worden (naar de top, red.), maar tot nu toe was de pace goed. We moeten dezelfde aanpak voor morgen behouden. Het belangrijkste zijn de gevoelens van de coureurs over de auto en de balans, en die waren goed', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws