Vasseur ondanks resultaten tevreden met upgrades: 'Stap vooruit gezet qua prestaties' Formule 1
Formule 1

Vasseur ondanks resultaten tevreden met upgrades: 'Stap vooruit gezet qua prestaties'

Vasseur ondanks resultaten tevreden met upgrades: 'Stap vooruit gezet qua prestaties'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur moest dit weekend toezien hoe de achterstand op Mercedes en Aston Martin verder opliep, nadat alleen Carlos Sainz punten wist te pakken voor het Italiaanse team. De Spanjaard eindigde in zijn thuisrace als vijfde, terwijl de uit de pitstraat vertrokken Charles Leclerc met P11 een puntenfinish misliep.

In gesprek met de Italiaanse tak van Sky Sports F1 houdt Vasseur vol dat Ferrari geen problemen met het bandenmanagement had en ziet de Fransman zelfs nog positieve punten. 'Het is geen kwestie van bandenmanagement, want in de laatste stint hadden we de snelheid te pakken. Het heeft dus meer met degradatie te maken: als je harder pusht, dan heb je meer bandenslijtage, dat is voor iedereen hetzelfde. We hebben het in de laatste stint goed gedaan. Als we het van de positieve kant bekijken, denk ik dat het potentieel er is en vroeg of laat gaan we dat tonen als we de banden beter begrijpen.'

Voor Ferrari, dat vorig jaar nog over de snelste auto beschikte in de openingsfase van het seizoen, moet het een tegenvaller zijn om te zien dat het in de races nu voor drie teams moet onderdoen. 'Het voornaamste probleem dat we hebben, zagen we ook de vorige races al. Het potentieel van de auto is er. In de kwalificatie laten we een goede snelheid zien, niet vergeleken met Max (Verstappen, red.), maar ten opzichte van de rest. Carlos (Sainz, red.) wist zich op de eerste rij te kwalificeren. Waar we het wel lastig mee hebben is de consistentie tijdens de race, met de verschillende compounds. Charles had het lastig in de eerste stint, terwijl we met Carlos vijftien seconden in het middelste gedeelte van de race verloren.'

Stap vooruit gezet

Ondanks dat Ferrari slechts tien punten pakte, vergeleken met de 33 punten van Mercedes en de veertien punten van Aston Martin, ziet Vasseur het nog best positief in: 'We moeten hard blijven werken, en zowel de positieve als de negatieve punten meenemen. Ik denk in ieder geval dat we een beter beeld hebben van wat we goed doen en waar we nog aan moeten werken. We moeten niet te voorzichtig zijn met onze analyse. Natuurlijk hebben we een probleem met de banden, de prestaties variëren van stint tot stint. Als we naar de updates kijken, hebben we qua pure performance een stap vooruit gezet. Dit was de beste kwalificatiesessie van Carlos. Het belangrijke is om onderscheid te maken tussen wat wel en niet goed ging. Qua potentieel van de auto hebben we een stap vooruit gezet. We zijn voor Aston Martin geëindigd en dat lukte in Miami nog niet', concludeert Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws