Vasseur over zege Leclerc: 'Dit was ook een mijlpaal voor hem' Formule 1
Formule 1

Vasseur over zege Leclerc: 'Dit was ook een mijlpaal voor hem'

Vasseur over zege Leclerc: 'Dit was ook een mijlpaal voor hem'

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft de overwinning van de Grand Prix van Monaco op zijn naam mogen schrijven. Twee keer eerder wist de Monegask zich in zijn thuisrace op polepositie te kwalificeren, maar beide keren mocht dat niet baten. Gelukkig bleek de derde keer inderdaad scheepsrecht te zijn. Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur vertelde na de race aan F1TV wat de overwinning voor Leclerc en het team betekent.

'Hij was veel meer ontspannen dit jaar', vertelt Vasseur over Leclerc. 'Vorig jaar had ik het idee dat hij een beetje gestresst was toen we naar Monaco kwamen.' In 2023 eindigde Leclerc op de zesde plaats en sleepte regerend wereldkampioen Max Verstappen de overwinning naar binnen.

'Het perfecte weekend'

Vasseur straalt van trots na afloop van de race. Hij begrijpt heel goed hoeveel de overwinning moet betekenen voor Leclerc. 'Het is zeker een heel goed gevoel. Het was belangrijk voor het team. Het was belangrijk voor Charles. Je kent de situatie: hij had een paar keer geen geluk in Monaco. Uiteindelijk is dit ook voor hem een belangrijke mijlpaal. Ik denk dat het belangrijk is om dit van zijn lijstje te strepen.'

Leclerc heeft gedurende het hele weekend goed gepresteerd, vindt de Ferrari-teambaas. 'Vanaf de eerste ronde in de eerste vrije training, vloog hij over het circuit. Hij had een mega snelheid. Zelfs toen we (in de kwalificatie, red.) in Q1 even een moeilijk moment hadden met de plastic zak die in de voorvleugel terecht kwam, bleef hij rustig. Hij zette heel goed werk neer. (De race, red.) had hij van de eerste tot de laatste ronde in controle.'

Vasseur laat het dan ook niet om een grootse uitspraak te doen. 'Het was echt het perfecte weekend' zegt hij. Ook over het optreden van Leclerc's teamgenoot Carlos Sainz is de teambaas erg te spreken. 'Het was moeilijk voor hem, want we hadden hem verteld dat hij op minder dan vijf seconden van Oscar Piastri moest blijven. Maar ook om het gat met Russell groter te laten zijn dan dat. Hij deed dat perfect. Het team heeft geweldig werk neergezet.

Team gaat de goede kant op

Wanneer Vasseur wordt gevraagd of de overwinning op het circuit van Monaco hem ook meer vertrouwen geeft voor de komende race in Canada omdat de circuits wat gelijkenissen kennen, ontkent hij dat. 'Het volgende circuit doet er niet toe. Iedereen krijgt zelfvertrouwen van het success in Monaco. Het is waar dat er een paar gelijkenissen zijn. Het beloont hoge snelheden en lage neerwaartse druk. We gaan de goede kant op', aldus de teambaas. Ferrari kende in Monaco twee podiumplekken, coureur Sainz eindigde als derde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws