Vasseur voorspelt spannende start: 'Zal veel gestreden worden in ronde één' Formule 1
Formule 1

Vasseur voorspelt spannende start: 'Zal veel gestreden worden in ronde één'

Vasseur voorspelt spannende start: 'Zal veel gestreden worden in ronde één'

Frédéric Vasseur ziet de resultaten van zijn renstal tijdens de kwalificatie voor de Grand prix van Oostenrijk als een stap voorwaarts. Toch ziet hij ook dat enkel McLaren op dit moment in staat is Red Bull Racing uit te dagen. 'Qua tempo komen we dichterbij', zegt hij tegenover de Italiaanse tak van Motorsport.com.

De teambaas van Ferrari ziet de vierde plaats van Carlos Sainz en de zesde plaats van Charles Leclerc als een stap voorwaarts vergeleken met eerdere resultaten dit weekend. 'Het is niet genoeg omdat we verder naar voren wilden staan', geeft Vasseur aan. 'Kijkend naar het volledige plaatje is dit echter wel een verbetering', ziet de Fransman.

'Charles reed een goede ronde maar kreeg problemen in bocht vier. Voordat dat gebeurde was hij veel sneller dan tijdens zijn eerdere poging', ziet hij de vooruitgang bij de Monegask. 'Dat betekent dat we goed reden. Het doel is uiteraard om een volledige ronde aan elkaar te rijgen, maar we doen het al beter dan gisteren', houdt Vasseur het optimisme erin.

Vasseur verwacht DRS-trein op zondag

De Fransman blikt kort vooruit op de race op zondag. 'Vandaag zagen we een soort DRS-trein en als je de goede trein weet te nemen, kun je er rustig in blijven zitten', probeert hij aan de hand van een metafoor uit te leggen. 'Ik denk dat er veel gestreden zal worden in ronde één. De race zal anders zijn dan de sprintrace vanwege strategieën en pitstops, maar het is duidelijk dat de DRS-trein een grote rol gaat spelen', benadrukt de teambaas.

Het probleem dat de coureurs van Ferrari ondervonden met de remtemperaturen lijkt opgelost. 'Ik denk dat iedereen daar vanochtend last van had. Je moet het onder controle houden.' Dat was overigens niet het enige probleem dat ze ondervonden. 'De meest vervelende verrassing van het weekend was dat de auto stuitert, waar de coureurs ook flink last van hadden', benoemt Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws