Vasseur ziet het somber in voor Leclerc: 'Geen strategie die hem kan helpen' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet het somber in voor Leclerc: 'Geen strategie die hem kan helpen'

Vasseur ziet het somber in voor Leclerc: 'Geen strategie die hem kan helpen'

Ferrari kende in Oostenrijk geen geweldige sprintkwalificatie. Carlos Sainz komt met zijn P5 nog redelijk goed weg, maar Charles Leclerc wist door een stilvallende motor niet op tijd aan een snelle ronde te beginnen en moet op P10 beginnen. 'Er is geen strategie die hem kan helpen', zegt teambaas Frédéric Vasseur erover tegen Sky.

Leclerc wist na de sessie niet te vertellen wat er nou precies aan de hand was, maar Vasseur kan iets meer kwijt over het voorval. 'We gingen in anti-stall in de pitstraat', vertelt hij. 'De procedure is erg lang en dus moest hij de auto parkeren en de motor opnieuw starten', vervolgt de teambaas. 'De performance was uiteraard niet goed. We moeten naar de data kijken, maar het leek erop dat we tijdens eerdere sessies dichterbij zaten', geeft hij aan.

De Fransman gaat ook kort in op het stuiteren van de coureurs. 'Het helpt natuurlijk niet, zeker niet in bochten met hoge kerbs', weet Vasseur. 'Ik weet niet zeker of wij de enige zijn met een auto die stuitert. We kunnen ook nog niet zeggen hoeveel het ons kost qua rondetijden', benadrukt de teambaas de onwetendheid van de Italiaanse renstal wat betreft het stuiteren. 'Er hangt ook veel af van de banden die oververhit raken', voegt hij eraan toe.

Weinig hoop op dubbele puntenfinish

Sainz start morgen vanaf een puntenpositie, maar dat is voor Leclerc niet het geval. De Monegask is de hekkensluiter in de top tien en dat zorgt voor een gebrek aan optimisme bij Vasseur, die niet al te veel hoop vestigt op een dubbele puntenfinish voor het team uit Maranello. 'Starten vanaf P10 in de sprintrace morgen, betekent dat er geen strategie is die hem kan helpen', denkt de Fransman. 'Iedereen zal dezelfde banden hebben en er zijn geen pitstops', benadrukt de teambaas. 'We moeten het gewoon laten gebeuren', sluit hij enigszins negatief af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws