Vasseur zag GP Australië als waarschuwing voor Red Bull: 'Weten nu zeker dat het mogelijk is' Formule 1
Formule 1

Vasseur zag GP Australië als waarschuwing voor Red Bull: 'Weten nu zeker dat het mogelijk is'

Vasseur zag GP Australië als waarschuwing voor Red Bull: 'Weten nu zeker dat het mogelijk is'

Bij het team van Ferrari is men ongetwijfeld in de zevende hemel na de overwinning van Carlos Sainz en de tweede plek van Charles Leclerc. Ook teambaas Frédéric Vasseur zag een aantal veelbelovende dingen aan het licht komen in Australië, en volgens de Fransman bood het vooral veel hoop in de strijd met concurrent Red Bull Racing. Veel vergelijkingsmateriaal was er in Melbourne niet, maar Vasseur zag toch de nodige lichtpuntjes verschijnen.

Red Bull Racing was in 2023 ongekend dominant en wist met Max Verstappen achter het stuur vrijwel iedere race te winnen. Sainz was zelfs de enige coureur die buiten de Oostenrijkse renstal om een race won, en die prestatie wordt tot op de dag van vandaag nog gezien als één van de hoogtepunten van het seizoen. In 2024 wilde men bij Red Bull een herhaling van het afgelopen seizoen in gang zetten, maar toch gooit dezelfde naam vroeg in het jaar al roet in het eten: Sainz won in Australië namelijk de derde race van het seizoen, nadat Verstappen de eerste twee raceweekenden haast domineerde.

GP Australië blaast optimisme bij Ferrari nieuw leven in

Toch was er van Verstappen niet veel over na zijn uitvalbeurt, en dat gaf Sainz vrij spel om zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Volgens Vasseur werd in Australië echter nog veel meer bevestigd. ‘Dit weekend was echt de bevestiging dat we, als we alles goed voor elkaar hebben, Red Bull wel enigszins onder druk kunnen zetten. Of dat ieder weekend zal lukken weet ik niet, maar het is dus wel mogelijk,’ gaf de Fransman aan bij MotorsportWeek.

Ook Vasseur weet dat druk op de schouders vroeg of laat ongewenste gevolgen zal hebben, al kan dat in deze situatie vooral in het voordeel werken van Ferrari. ‘Als Red Bull onder druk staat zullen ze meer fouten maken, en dat betekent voor ons vooral dat we op deze manier door moeten gaan.’ De gebeurtenissen tijdens de race zorgden immers voor een nieuw perspectief, want Vasseur was allesbehalve tevreden na de kwalificatie. ‘We waren echt teleurgesteld, want we hadden het idee dat we het een stuk beter konden doen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws