Heeft Marko een favoriet? 'Ik heb gelezen dat Tsunoda bij de jonge toeschouwers populair is' Formule 1
Formule 1

Heeft Marko een favoriet? 'Ik heb gelezen dat Tsunoda bij de jonge toeschouwers populair is'

Heeft Marko een favoriet? 'Ik heb gelezen dat Tsunoda bij de jonge toeschouwers populair is'

Hoewel het weekend voor Red Bull Racing uitdraaide op een teleurstelling, was Helmut Marko na afloop toch nog opvallend goedgemutst toen hij ServusTV te woord stond. Voor het hoofdteam bleef de score beperkt tot tien punten, dankzij een vijfde plek van Sergio Pérez, maar vooral Visa Cash App RB gaf Marko reden tot lachen.

Bij Red Bull gingen de overwinningskansen al snel in rook op, toen Verstappen een remprobleem bleek te hebben. 'Toen Sainz hem inhaalde, werkten de remmen al niet goed in de bochten daarvoor', zo geeft Marko aan dat die inhaalactie wellicht een vertekend beeld gaf. De overgebleven Red Bull-coureur had vervolgens geen moment kans op een podiumplek. 'Deze race van Checo (Pérez, red.) geeft ons wel stof tot nadenken', weet Marko.

Marko slaapt zonder zorgen dankzij Verstappen

'Eerst moeten we de oorzaak van het remprobleem ontdekken. Daar hebben we nu genoeg tijd voor', weet de Oostenrijker, die met zijn team pas over twee weken in Japan verwacht wordt. 'Qua afstelling vermoed ik dat het probleem specifiek met dit circuit te maken heeft. Ik geloof niet dat dit een algemeen probleem was', zegt de adviseur van het team.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen gpjapan rb19 redbull
Verstappen deelde de lakens uit in Japan, 2023.

In Japan hoopt Red Bull de orde dus weer te herstellen. Dat doet enigszins denken aan de 2023-editie: ook toen kwam de zegereeks van Verstappen ten einde voordat het Formule 1-circus naar Japan afreisde, waar Verstappen de rest van het veld vervolgens declasseerde en zo aan een nieuwe winstreeks begon. 'Suzuka is een circuit waar de coureur het verschil maakt, dat heeft Max vorig jaar wel bewezen. Wat dat betreft denk ik wel dat we nog optimistisch kunnen zijn voor Japan.'

RB koning van de achterhoede in Australië

'Als ik ook nog wat positiefs mag benoemen: de Racing Bulls', zegt Marko als hij geen vragen over het zusterteam van Red Bull krijgt. Yuki Tsunoda eindigde knap als achtste, en werd na de straf van Fernando Alonso nog gepromoveerd naar de zevende plek. 'De achtste plek van Yuki stemt me zeer positief, en beide auto's kwamen ook aan de finish. Er is dus altijd wat positiefs om over te praten.' De Japanner schoof op naar de elfde plek in het kampioenschap, twee punten achter Lewis Hamilton, en loodste RB naar een voorlopig zesde plek bij de constructeurs.

Marko krijgt vervolgens de vraag of Tsunoda stiekem toch een persoonlijke favoriet is. 'Hij heeft de juiste snelheid, en een heel apart karakter', zegt Marko als uitleg waarom hij van de Japanner houdt. 'Hij laat zich niet in een hokje plaatsen, en dat bevalt sommige mensen niet zo goed. Wat bepalend is, is de snelheid. Ik heb ook gelezen dat hij bij de jonge toeschouwers de grote favoriet is', lacht Marko.

Naast de bijzondere persoonlijkheid, heeft Tsunoda ook gewoon een zware rechtervoet volgens Marko. 'Tsunoda rijdt constante tijden, en noteert goede rondetijden. Toen Nico Hülkenberg hem aanviel, reageerde hij meteen en reed hij drie seconden weg. De Haas is gewoon een snelle auto. Yuki was foutloos. Hij was het hele weekend foutloos. Dat geeft dus vertrouwen voor de toekomst.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws