Verslag VT2 | Ferrari klaar voor kwalificatie na één-twee, Verstappen opnieuw vierde Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Ferrari klaar voor kwalificatie na één-twee, Verstappen opnieuw vierde

Verslag VT2 | Ferrari klaar voor kwalificatie na één-twee, Verstappen opnieuw vierde

Charles Leclerc wist tijdens de tweede vrije training opnieuw de snelste tijd te rijden. De coureur van Ferrari wist op de softs een 1:12,656 neer te zetten. Carlos Sainz en Sergio Pérez maakten de top-drie compleet door respectievelijk een 1:12,700 en een 1:13,035 te rijden. Max Verstappen viel voor de tweede sessie op rij buiten de top-drie, nadat hij de vierde tijd klokte.

Ondanks dat de straten van Monte Carlo al zijn ontdekt door de coureurs was het opnieuw meteen druk toen de lichten op groen gingen. Vijftien van de twintig rijders kwamen direct naar buiten onder de brandende zon in Monaco. De meeste coureurs waren op de mediums te vinden, waarop zij het krappe stratencircuit nogmaals gingen verkennen. De Ferrari's trokken hun eigen plan en begonnen de tweede sessie op de hards.

In de eerste vijf minuten van de sessie bleek Saint Devote opnieuw een lastig punt. Yuki Tsunoda schoot keihard rechtdoor en hij had mazzel dat hij zijn AlphaTauri-bolide uit de muur wist te houden. In de openingsfase lagen de tijden nog redelijk hoog, maar het waren de Red Bull-rijders die de toon zetten op de mediums. Pérez zette een prima 1:14,001 neer, terwijl Verstappen aansloot op de tweede plek met een achterstand van 2,5 tienden. Leclerc was op de hards net zo snel als de Nederlander.

Flinke klapper Ricciardo

Na een kwartier kende Daniel Ricciardo een heftige crash. De McLaren-coureur was zijn auto kwijt nadat hij de eerste van de laatste twee chicanes uitkwam. De Australier knalde met de voorkant van zijn auto tegen de vangrail aan en vanaf dat moment kon de coureur helemaal niks meer uitrichten. Ricciardo schoot rechtdoor en kwam na een harde klap tot stilstand.

De rode vlag werd als gevolg van de crash gewapperd en de auto's stonden bijna tien minuten lang stil in de garages. Toen de lichten weer op groen gingen, waren de meeste rijders weer buiten te vinden. De meeste coureurs gingen naar buiten op de zachte band. Hiermee begonnen de coureurs aan de kwalificatieronden, die dit weekend natuurlijk van groot belang.

Leclerc zet de toon op softs

Fernando Alonso was de eerste die een tijd neerzette op de softs, maar zijn tijd werd snel verbeterd door Pérez. De Mexicaan reed een 1:13,324 en die tijd leek niet te kloppen voor zijn teamgenoot. Verstappen was 31 duizendsten van een seconde langzamer dan Pérez. George Russell sloot aan op de derde plek, maar hij was ruim een halve seconde langzamer dan de coureur van Red Bull.

Leclerc wist wel onder de tijd van Pérez te duiken. De Monegask zette op de straten waar hij is opgegroeid een 1:13,125 neer. Verstappen bleef buiten op een tweede run te doen op de zachte band. Daarmee wist hij de snelste tijd van de Ferrari-coureur af te pakken. Dat maakte uiteindelijk niks uit, want Leclerc antwoordde op de enige juiste manier. De nummer twee in het kampioenschap klote een 1:12,656. Hiermee was vier tienden sneller dan de beide Red Bulls en zijn teamgenoot Sainz, die de tweede tijd neerzette.

De meeste coureurs bleven flink doortrappen op de rode band. Lewis Hamilton ging daar iets te ver mee, want hij reed rechtdoor bij bocht 5. Pérez wist zijn tijd wel te verbeteren en daarmee reed hij de tweede tijd. Echt dicht bij Leclerc kwam de Red Bull-rijder niet, want hij bleef op een achterstand van drie tienden. Sainz wist wel onder de 1:13.0 te komen door een 1:12.877 te rijden. De Spanjaard kwam een kwartier voor het einde nog wat dichter bij zijn teamgenoot. Sainz zat maar 44 duizendsten achter zijn teamgenot.

Coureurs rijden door voor longruns

Na de kwalificatieronden reden de meeste coureurs door op hun gebruikte softs. Pérez was zelf overgestapt op de mediums. De softs leken het nog redelijk lang vol te houden, aangezien de coureurs van Ferrari op de zachte band even snel waren als Pérez op de mediums, ondanks dat de rijders van de Italiaanse renstal al zeventien ronden op hun rode banden hadden gereden.

Uitslag VT2 GP Monaco

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws