Verslag VT3 Oostenrijk | Verstappen duidelijk het snelst, Mercedes op grote achterstand Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 Oostenrijk | Verstappen duidelijk het snelst, Mercedes op grote achterstand

Verslag VT3 Oostenrijk | Verstappen duidelijk het snelst, Mercedes op grote achterstand

De derde vrije training zit erop. Max Verstappen blijkt heer en meester op de Red Bull Ring, hij wist Valtteri Bottas op zo’n vijf tienden afstand te rijden en Hamilton wist hij op zes tienden achter zich te houden. Kortom, de Nederlander kan zich op gaan maken voor een sterke kwalificatiesessie.

Het was wederom direct druk op het circuit vanaf het begin. Het gros van de teams ging direct naar buiten met de prototype-banden die worden getest voorafgaand aan de Grand Prix van Groot Brittannië. De tijden waren daarom in het begin niet representatief, maar het is duidelijk dat de teams een goed gevoel willen hebben met de nieuwe banden.

Vervolgens bleven de topteams lang binnen staan. Pas na ruim twintig minuten gingen de beide Mercedessen naar buiten om een snelle run af te leveren. Maar tot echt snelle tijden kwam het niet, beide AlphaTauri’s waren op dat moment sneller. Het kleine zusterteam van Red Bull presteert overigens goed, zij waren steevast te vinden in de top vijf in de laatste vrije training.

Verstappen na een half uur naar buiten

Max Verstappen deed in ieder geval lang op zich wachten, maar bleek wel direct snel te zijn op het circuit. Met slechts twee ronden op de meet zette de Nederlander de snelste ronde neer. Hij wist op dat moment een 1:04.901. Die tijd zou lang blijven staan, namelijk tot het moment dat de Nederlander naar buiten kwam voor zijn kwalificatieronden.

Wat in ieder geval direct duidelijk werd is dat Mercedes zich op dat moment nog niet goed genoeg kon noemen om strijd te leveren aan de Nederlander. Steevast waren Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zo’n vijf á zes tienden langzamer dan de Nederlander, die ontzettend sterk voor de dag komt in Oostenrijk. Voor Verstappen betekent het in ieder geval dat hij een goede kwalificatie tegemoet gaat.

Ferrari en AlphaTauri doen niet veel voor elkaar onder

Het lijkt er daarnaast op dat Ferrari een goede vorm te pakken heeft. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz presteren wederom sterk op de Red Bull Ring. De Monegask was de snelste van de twee. AlphaTauri zit daar overigens heel dicht bij in de buurt. De teams doen niet veel voor elkaar onder, er zit namelijk een paar kleine tienden tussen de beide teams.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws