Wat Wolff gaat doen als Verstappen en Red Bull het kampioenschap winnen Formule 1
Formule 1

Wat Wolff gaat doen als Verstappen en Red Bull het kampioenschap winnen

Wat Wolff gaat doen als Verstappen en Red Bull het kampioenschap winnen

Toto Wolff heeft nog niet heel serieus nagedacht over wat hij gaat doen wanneer Red Bull Racing aan het einde van dit jaar de titel wint, maar een weekje alleen in het bos doorbrengen lijkt hem wel een strak plan. Dat vertelt de teambaas van Mercedes in een interview met L'Equipe. De Oostenrijker zegt ook dat de komst van Sergio Pérez bij Red Bull het werk van Mercedes moeilijk heeft gemaakt om te kunnen winnen.

Zo ziet Wolff dat Mercedes het dit jaar niet alleen tegen Max Verstappen hoeft op te nemen, maar ook tegen de tweede Red Bull-bolide. Tussen 2019 en 2020 was hier geen sprake van, gezien Pierre Gasly en Alexander Albon vrijwel nooit in de buurt kwamen van de top drie. Ook was de auto zelf überhaupt niet goed genoeg om elke race weer met Mercedes te kunnen strijden.

Wolff krijgt de vraag of het lastiger is om tegen Red Bull te vechten in plaats van tegen Ferrari, zoals dat het geval was tussen 2017 en 2018. 'Nee, het is altijd lastig als de tegenstander sterk is', geeft de Mercedes-teambaas als antwoord op de vraag. 'Wat wel moeilijk is, is dat we het tegen een heel team moeten opnemen. De vier auto's van Red Bull en ons zitten heel dichtbij elkaar en volgend jaar is het waarschijnlijk nog lastiger, omdat je meerdere teams kan hebben die strijden voor de titel.'

Wolff hoopt op sterkere Bottas in gevecht met Red Bull

De Oostenrijkse topman is dan ook van mening dat de komst van Pérez bij het team de zaken heeft bemoeilijkt voor Mercedes. Daarom vraagt Wolff veel van Valtteri Bottas, die bij de Zilverpijlen eenzelfde soort rol vervult als de Mexicaan bij Red Bull. Toch gaat het voor de Fin dit jaar nog niet van een leien dakje en staat Pérez zelfs ruimschoots voor op Bottas in de coureursstand.

'We hebben gewoon een sterke, tweede coureur nodig', gaat Wolff verder. Hij ziet dat Bottas het dit jaar lastig heeft: 'Ik kan niet in zijn hoofd kijken, maar ik probeer het. Ik weet dat hij snel en slim is, maar het is ook niet makkelijk als Lewis Hamilton je teamgenoot is. Hij is één van de beste coureurs aller tijden. Valtteri (Bottas, red.) probeert wel te strijden en weerstand te bieden.'

Kritiek op Bottas 'verkeerd geïnterpreteerd'

Toch kan Bottas op z'n tijd ook op kritiek rekenen van Wolff. Bijvoorbeeld na de Grand Prix van Monaco, toen de 49-jarige in de eerste instantie de schuld gaf aan zijn coureur voor de mislukte pitstop. De 31-jarige rijder zou niet goed gepositioneerd staan tijdens de pitstop, waardoor de rechter voorband niet van de auto wilde gaan. Wolff denkt echter dat de media het verkeerd interpreteerde dat alle schuld voor het voorval naar Bottas ging.

'Bij Mercedes bespreken we altijd alles intern. Hoewel dit publiekelijk leek, benadrukte de media wat ik zei over Bottas. Ik had echter alle mogelijkheden voor de mislukte pitstop besproken. Soms moet ik wel hard zijn, ik zeg dan gewoon wat ik zie. Dat doe ik met alle coureurs en mensen binnen het team. Toch ben ik degene die verantwoordelijkheid ervoor neemt. Als er fouten worden gemaakt, komt dat doordat ik mijn werk niet goed doe. Alles wat fout gaat, is mijn schuld', aldus een zelfkritische Wolff.

Wat als Verstappen en Red Bull de titel winnen?

In de titelstrijd staan zowel Hamilton als Mercedes op achterstand ten opzichte van respectievelijk Verstappen en Red Bull Racing. De Wener zag ook hoe de combinatie van coureur en team de afgelopen vier Grands Prix wist uit te lopen op het Duitse topteam en haar zevenvoudig wereldkampioen. Wat zou Wolff doen als Red Bull er uiteindelijk met beide kampioenschappen vandoor gaat?

'Daar heb ik eigenlijk nog niet eens écht over nagedacht, want we zijn nog niet in die situatie', luidt het antwoord van de teambaas op die vraag. Desondanks heeft hij wel een paar dingetjes in gedachten: 'Als het gebeurt, zal ik ze feliciteren, want dan hebben zij beter werk geleverd dan wij. Daarna zal ik een week alleen in het bos doorbrengen, daar zal ik me wel beter door voelen', besluit Wolff.

Wint Verstappen ook de Grand Prix van Oostenrijk? Leg dan in en krijg 1,67 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws