Verstappen in verkeerde motorstand bij start: 'Max krijgt geen verjaardagscadeau' Formule 1
Formule 1

Verstappen in verkeerde motorstand bij start: 'Max krijgt geen verjaardagscadeau'

Verstappen in verkeerde motorstand bij start: 'Max krijgt geen verjaardagscadeau'

Helmut Marko verwacht dat de mogelijke tijdstraf voor Sergio Pérez niet hoger zal zijn dan vijf seconden. De coureur van Red Bull Racing kwam als eerste over de lijn, maar deed mogelijk iets verkeerd tijdens een safety car-situatie. Marko zag dat de meervoudig racewinnaar geen enkele fout maakte, waardoor hij Charles Leclerc achter zich wist te houden. Voor Max Verstappen was het een mindere zondag.

Pérez wist bij de start direct Leclerc in te halen en die plek stond hij niet meer af. Leclerc probeerde de coureur van Red Bull onder druk te zetten, maar daar ging Pérez uitstekend mee om. 'Het was een fantastische race van Checo', zegt een blije Marko bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Het was echt ongelooflijk, want hij maakte geen enkele fout, zelfs al kreeg hij te maken met veel druk.' De Oostenrijker weet waar Pérez de overwinning wist te pakken. 'Hij had echt een geweldige start.'

Toch staat er nog een kleine vraagteken naast de overwinning van Pérez. De coureur heeft mogelijk twee overtredingen gemaakt tijdens verschillende safety car-situaties. Marko verwacht geen problemen. 'We weten niet precies wat het probleem is, maar het is slechts een kleine overtreding, dus dat is een straf van maximaal vijf seconden. Het is ook een keer eerder gebeurd bij Vettel in Hongarije. Met de voorsprong die hij had moet het geen probleem zijn.'

Marko: 'Verstappen stond in de verkeerde motorstand'

Verstappen kende geen geweldig weekend en dat begon al bij de start van de race. De coureur zakte na een paar fouten ver terug, maar hij kwam uiteindelijk nog als zevende over de streep. 'Verstappen kende echt een verschrikkelijke start. Hij stond in de verkeerde motorstand waardoor de auto bij stilstond. Dat kan een keer gebeuren. Toch was het een slecht weekend voor Max als je er in z'n geheel naar kijkt. Hij krijgt dus geen verjaardagscadeau', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws