Verstappen maakt indruk op harde band: 'Rondetijden identiek aan die van Pérez op mediums' Formule 1
Formule 1

Verstappen maakt indruk op harde band: 'Rondetijden identiek aan die van Pérez op mediums'

Verstappen maakt indruk op harde band: 'Rondetijden identiek aan die van Pérez op mediums'

Max Verstappen had het vrijdag nog allerminst naar zijn zin op het Circuit de Monaco, maar met zijn racepace lijkt weinig mis te zijn. Op de harde band reed de Red Bull Racing-coureur rapper dan zijn teamgenoot Sergio Pérez die op het medium rubber reed. Wel was de Nederlander wat langzamer dan de Ferrari-coureurs, die net als Pérez op de mediumband stonden. Toch is het volgens Mark Hughes lastig om conclusies te trekken.

'Een wedstrijdbeeld dat net zo onzeker is als het weer op de vrijdag in Monaco', illustreert Hughes bij The Race hoe lastig het is om op het Circuit de Monaco een helder beeld te krijgen van de ware verhoudingen in de longruns. In de krappe straten van Monte Carlo is het immers onvermijdelijk dat de coureurs op een gegeven moment op verkeer stuiten, waardoor ze hun ronde af moeten breken. Over één ronde lijkt Ferrari, en dan met name Charles Leclerc, duidelijk de bovenliggende partij te zijn en in Monaco is de kwalificatie vanwege de beperkte inhaalmogelijkheden doorgaans een stuk belangrijker dan de race.

Verstappen snel op harde band

Hoewel het lastig is om de verschillende racesimulaties met elkaar te vergelijken, maakte de massale keuze voor de mediumband een vergelijking iets makkelijker, al was Verstappen daar de vreemde eend in de bijt. 'De uitzondering op dit patroon (het rijden op de mediums) was Verstappen, die zijn stint afwerkte op de harde band', zegt Hughes, die de Nederlander op deze compound indruk zag maken. 'Zijn gemiddelde stint was bijna identiek aan die van Pérez op de mediumband, op ongeveer een halve seconde van Sainz. Maar omdat de McLarens en de Mercedessen ook problemen hadden, waren zij (Red Bull) achter de Ferrari's de snelsten.'

Ondanks de sterke pace van de Nederlander op de harde band, verwacht Hughes dat Liam Lawson aan de bak moet in de simulator. 'Verstappen is immers niet optimistisch en denkt niet dat er hier een oplossing is voor de beperkingen van de auto. Maar met een waarschijnlijk meer conforme setup en een opgevoerde power unit zou het een grote verrassing zijn als Verstappen op zaterdag niet veel competitiever is', wil Hughes Verstappen duidelijk nog niet uitvlakken voor de strijd om de poleposition.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws