Update II | Hamilton: 'Deed mijn uiterste best om het zo netjes mogelijk te houden' Formule 1
Formule 1

Update II | Hamilton: 'Deed mijn uiterste best om het zo netjes mogelijk te houden'

Update II | Hamilton: 'Deed mijn uiterste best om het zo netjes mogelijk te houden'

Lewis Hamilton vindt niet dat hij volledig de schuld heeft van het incident met Max Verstappen in Groot-Brittannië. De Britse coureur van Mercedes knalde op hoge snelheid tegen de bolide van de Nederlander aan, waarna Verstappen op hoge snelheid in de muur knalde. Hamilton wil nog een telefoontje plegen om te kijken hoe het met hem gaat.

Wanneer pitreporter Jack Plooij vraagt wat Hamilton vond van het voorval, zegt hij niet precies te weten wat er gebeurde. 'Vertel mij het maar, ik ging voor een gat en ik was al half voorbij hem, al dan niet meer, en toen crashten we. Deze dingen gebeuren.' Na de crash werd Verstappen ter controle naar het ziekenhuis gebracht voor een CT-scan.

'Ik hoorde dat hij in het ziekenhuis ligt nu', vervolgt Hamilton. 'Mijn gedachten zijn bij hem, dit is nooit wat je wil na een crash.' Ondertussen blijft de Mercedes-rijder erbij dat hij niet volledig schuldig is. 'We gaven beide niet toe, het was gewoon ongelukkig. Ik weet niet of Max er nog over wil praten, maar ik wil hem nog wel bellen om te vragen of hij oké is. Dat is uiteindelijk het belangrijkste, dat we veilig door kunnen gaan.'

Hamilton: 'Dit is racen'

Crashes gebeuren volgens Hamilton simpelweg af en toe in de autosport. 'Ik heb geen spijt van vandaag, los van de crash. Dit is racen, we rijden op extreem hoge snelheid, maar het is niet 100 procent iemands fout. Er zijn twee personen betrokken. Ik ga niet zeggen wie meer schuld heeft, want dit is racen.'

Hamilton kreeg uiteindelijk een tijdstraf van tien seconden voor het incident met Verstappen, maar won alsnog zijn thuisrace op Silverstone. 'Ik heb weliswaar een straf gekregen, maar daarna moest ik gewoon doorgaan en niet gelijk opgeven', sluit de Brit mee af.

Update 22.10u (18/07) | Hamilton over crash Verstappen: 'Zo niet, dan gaat dit vaker gebeuren'

Lewis Hamilton ziet het zomaar vaker gebeuren dat er een crash zal gebeuren die lijkt op de crash tussen hem en Max Verstappen op Silverstone. De Britse coureur meldt dat er respect moet zijn op het circuit, en verklaart geen problemen te zien tussen hem en Verstappen.

'Het is game on, gewoon blijven aanvallen', zegt Hamilton na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië tegen Formule 1-journalist Lawrence Barretto. De coureur van Mercedes vindt dat er respect moet blijven tussen coureurs tijdens een race. 'Zo niet, dan gaat dit vaker gebeuren, denk ik', voorspelt de zevenvoudig wereldkampioen.

Barretto meldt dat Hamilton open staat voor een gesprek met Verstappen, die door toedoen van de Britse coureur met een impact van 51G in de bandenstapel crashte. 'Hij heeft geen problemen met Verstappen', zegt de F1-journalist.

Update II 08.30u (21/07) | Hamilton: 'Red Bull gaat sterk terugkomen in Hongarije'

Lewis Hamilton stelt dat hij niet tevreden is met hoe de Grand Prix van Groot-Brittannië afgelopen is tussen hemzelf en Max Verstappen. Hij baalt van het feit dat hij in aanraking kwam met de Nederlander, maar geeft aan het wel fijn te vinden dat ze op Silverstone ingelopen zijn op Red Bull Racing. Bij de Brit gaat het vizier alweer op de Grand Prix van Hongarije.

'Ik heb mijn uiterste best gedaan om het zo netjes mogelijk te houden', stelt de Mercedes-coureur in gesprek met Formula 1. Enigszins gefrustreerd kijkt de zevenvoudig wereldkampioen terug naar het incident: 'Hij sneed naar binnen en we kwamen met elkaar in aanraking. Ik ben er eigenlijk best gefrustreerd door. Je moet elkaar altijd ruimte geven. Toen ik eenmaal wist dat ik de tijdstraf had, moest ik alles geven en dat deed ik ook.'

Mercedes dicht het gat

Hoewel het niet de ideale manier was om in Silverstone te winnen, denkt Hamilton dat Mercedes uitstekend werk heeft geleverd. 'We kwamen hier om te winnen en het gat in de titelstrijd te dichten. Daarom mogen we tevreden zijn met wat we dit weekend gepresteerd hebben.' Na het matige weekend van Red Bull en het sterke weekend van de Duitse renstal is het gat in de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton nog maar acht punten.

Het verschil tussen Mercedes en Red Bull is daarnaast slechts vier punten, in het voordeel van het team van Verstappen. Hamilton: 'We zitten bijna op de helft van het jaar en niets scheidt ons. We weten dat Red Bull sterk terug gaat komen dus de topprioriteit is nu om te kijken naar de race in Boedapest.' Hamilton gaat zich volop voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd, waarin hij de leiding in het klassement van Verstappen af wil snoepen.

Wil je ook reageren op dit artikel? Registreer je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws