Verstappen schaart zich tussen F1-legendes: 'Dat is hij ook al wat mij betreft' Formule 1
Formule 1

Verstappen schaart zich tussen F1-legendes: 'Dat is hij ook al wat mij betreft'

Verstappen schaart zich tussen F1-legendes: 'Dat is hij ook al wat mij betreft'

Sebastiaan Bleekemolen denkt dat Max Verstappen dit jaar de kans heeft om de negentien zeges aan te tikken. De coureur van Red Bull Racing moet dan wel de aankomende drie races zien te winnen, al is dat volgens Bleekemolen statistisch gezien zeker mogelijk. Als Verstappen inderdaad de resterende Grands Prix weet te winnen, dan staat de drievoudig wereldkampioen in de top drie van meeste Formule 1-zeges aller tijden.

Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Mexico zijn zestiende zege van het jaar weten te boeken. Daarmee heeft hij, met nog drie races te gaan, het record dat hij vorig jaar wist neer te zetten, verbroken. Vorig seizoen won de Nederlander vijftien races en hij had niet verwacht nog in de buurt te komen van dat aantal. Dit jaar is het echter niet uitgesloten dat hij ruim over dit getal heen zal gaan. Alleen de Grands Prix van Brazilië, Las Vegas en Abu Dhabi staan nog op het programma.

'Hoeveel races heeft hij niet gewonnen dit jaar? Dat zijn er ook niet veel', zegt Bleekemolen bij Motorsport.com. Alleen de Grands Prix van Saudi-Arabië, Azerbeidzjan en Singapore moest hij aan andere coureurs laten. Carlos Sainz zorgde er in Singapore voor dat Red Bull dit seizoen niet alle races zal winnen. De kans is volgens Bleekemolen groot dat dit de enige race is die de Oostenrijkse renstal niet wint. 'Als je het statistisch een beetje gaat doorrekenen, dan gaat hij (Verstappen, red.) in ieder geval twee winnen, maar de kans is aanwezig dat hij er drie wint.'

Verstappen schaart zich tussen F1-legendes

Verstappen heeft met zijn zestiende zege van dit seizoen ook een Formule 1-legende weten te evenaren. De Red Bull-coureur staat qua aantal overwinningen nu op gelijke hoogte met Alain Prost, die in zijn tijd in de koningsklasse van de autosport 51 zeges wist te boeken en vier wereldtitels pakte. Slechts drie coureurs boekten meer overwinningen dan Verstappen en Prost. Sebastian Vettel kan dit seizoen nog ingehaald worden, aangezien de Duitser op 53 zeges staat. De anderen zijn uit zicht. 'Dat zijn Schumacher en Hamilton. De legendes inderdaad. En hij (Verstappen, red.) is nu al een legende wat mij betreft.'

Bleekemolen: 'Als Verstappen aan de leiding ligt, is het gewoon afmaken'

De Grand Prix van Mexico werd afgelopen weekend ook weer op dominante wijze gewonnen door Verstappen. Na de eerste bocht kwam deze zege ook absoluut niet meer in gevaar, al was de start even spannend. 'Als hij aan de leiding ligt, dan is het gewoon afmaken, inkoppen. Hij deed bij de start niks fout, of eigenlijk alles goed. Hij ging tussen de Ferrari's door, maar deed dat zo gecontroleerd. Zonder risico, remde netjes aan. Geen blokkerende wielen en nam bocht één, twee en drie heel netjes. En weg was hij', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws